Пензионери КАП-а / - Ж.Б.
15/10/2021 u 08:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери КАП-а данас испред Скупштине

Никола Раковић је казао да ће некадашњи запослени пратити реализациjу њихових захтjева у вези са отпремнинама и исплатом у овоj години и jавне расправе о закону за отпремнине коjи jе урадило Министарство економског развоjа

Пензионери Комбината алуминиjума (КАП) наставиће од данас протесте испред зграде Скупштине од десет сати, уз поштовањем прописа усљед корона вируса.

Представник пензионера КАП-а, Никола Раковић, казао jе да ће некадашњи запослени пратити реализациjу њихових захтjева у вези са отпремнинама и исплатом у овоj години и jавне расправе о закону за отпремнине коjи jе урадило Министарство економског развоjа.

„Обавjештавамо пензионере уколико jе Скупштина почела са радом у згради парламента наша окуплjања ће бити свекодневна са почетком десет сати“, навео jе Раковић, пише Мина бизнис.

Он jе казао да имаjу огроман броj разлога да не одустаjу од своjих планираних мирних протеста и радикализациjе све до исплатењихових отпремнина у овоj години.

„У сусрет jавноj расправи о понуђеном закону Министарства за отпремнине молимо све пензионере коjима су умањене отпремнине у висини хилjаду еура зањих 56 и двиjе хилjаде еура зањих 262 да дођу на протест и изнесу своjе мишлjење у вези са тим“, рекао jе Раковић.

Он jе тражио и да пензионери, уколико jе дошло до промjенењиховог жиро рачуна, доставе нови, као и да инвалиди донесу потребну документаицjу из коjе се може потврдити степенњихове инвалидности.

Бивши радници КАП-а,њих 420, коjи су у другоj половини 2013. године били приморани да напусте компаниjу због покретања стечаjа, неколико година чекаjу исплату отпремнина, од када се редовно окуплjаjу у знак протеста. Ради се о отпремнинама у износу од 5,45 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:00