Небојша Поповић / - приватна архива
29/09/2021 u 09:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поповић: Не припадам ниједној партији, чак сам неколико пута гласао ДФ који ме напада

Веома jе индикативно да jе прва реакциjа на закључке УО jедног државног предузећа стигла од jедног политичког субjекта, а не од директора предузећа, што, нажалост, бjелодано шаље поруку да неко у Црноj Гори сматра да су државна предузећа партиjски феуди, каже предсједник предсједник УО ЈПНПЦГ

Као предсjедник Управног одбора JП за националне паркове користим прилику да обавиjестим jавност, а због jучерашње реакциjе jедног политичког субjекта, да су закључци УО JПНПЦГ о стању у НП законска и професионална обавеза и дужност тиjела коjим руководим, каже Небојша Поповић, предсједник Управног одбора Националних паркова Црне Горе.

- Веома jе индикативно да jе прва реакциjа на закључке УО jедног државног предузећа стигла од jедног политичког субjекта, а не од директора предузећа, што, нажалост, бjелодано шаље поруку да неко у Црноj Гори сматра да су државна предузећа партиjски феуди - каже Поповић.

Истиче да као неко ко никада ниjе био члан ниjедне политичке партиjе, нити данас посjедуjе било чиjу партиjску књижицу, такође није склон да размишља на начин коjе jе државно предузеће или позициjа додиjељени коjоj партиjи. "Нити ме то интересуjе, нити ме то води у мом раду као предсjедника УО НП, нити ће ме икада водити".

- Ако некога, ипак, интересуjе, не мали броj пута на гласачком листићу сам заокруживао управо политички субjект коjи jе jуче непримjерено реаговао. Међутим, понављам, никада нисам био члан нити jедне политичке партиjе, нити ће ме такав мотив икада водити у професионалном дjеловању.

Стога, важно jе да нагласим да jа, а нарочито УО, никако не опсервирамо поjединце, из коjе год друштвене групе или организациjе долазили, већ резултате коjи иза њих стоjе, а такође, исто тако сматрам да иза сваког резултата, било доброг или лошег, мора да стоjи одговорност, те да jе краjње вриjеме да принципи одговорности и транспарентности заживе у црногорском друштву.

Због свега, нарочито желим да нагласим да када jе УО упозорио на незавидно стање у НП коjи представљаjу 7,7 одсто наjљепше териториjе Црне Горе, никако се ниjе водио било каквим преференциjама у смислу ко jе припадник коjе политике, партиjе, нациjе или вjере, већ само и искључиво преференциjама државнога интереса Црне Горе - каже Поповић.

Жели да вjеруjе да jе jучерашњи политички иступ приjе плод непознавања природе и суштине рада УО неког предузећа, а не лоша намjера. Каже да Управни одбор неке фирме управо постоjи да би управљао, надзирао рад и зацртавао магистралне политике неког предузећа, па и Националних паркова.

- Управни одбор на чиjем сам челу, и jа лично, снажно смо опструисани, па тако и на моjе константне дописе менаџменту нисмо на законом прописан начин добили броjне информациjе о пославању фирме коjе сам уредно тражио. Због чега jе то тако, не бих нагађао, али док сам jа на челу Управног одбора то се неће толерисати.

Понављам: на ову позициjу нисам дошао ни из личних, ни из политичких, ни из партиjских разлога, већ само због тога да колико jе у моjоj моћи, као економиста и човjек коjи воли Црну Гору свим своjим бићем, допринесем.

Док сам на челу УО водићу се принципима jавне одговорности, професионалности, пристоjности, транспарентности и ефикасности. Одазвао сам се позиву Премиjера Здравка Кривокапића зато што снажно вjеруjем да диjелимо исте принципе - истиче пресједник УО ЈПНПЦГ.

Броjне неистине, како о пословању фирме, тако и о њему лично, коjе су се нашле у jучерашњем саопштењу неће коментарисати jер му то не дозвољава позициjа коjу тренутно обавља, већ ће своjим дjелима покушати, колико jе то могуће у овако изазовном друштвено-политичком тренутку, да допринесе и предузећу и Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:38