Са семинара / - фото: Министарство одбране
23/11/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници МО и ВЦГ на семинару о правима LGBTIQ особа

На семинару jе било риjечи о разликовању пола и рода, LGBTIQ идентитетима, стереотипима и предрасудама везаним за геjеве и лезбиjке, као и о трансродним особама.

Петнаест запослених Министарства одбране и припадника Воjске Црне Горе похађали су дводневни семинар о људским и мањинским правима LGBTIQ особа у Црноj Гори.

Семинар, коjи jе организовао НВО Квир Монтенегро, уз сарадњу са jош двиjе НВО, Jувентас и Спектра, имао jе за циљ да особе запослене у сектору одбране упозна са свим облицима хомофобиjе и осталих видова дискриминациjе са коjима се сусриjећу припадници LGBTIQ популациjе.

Риjеч jе о стратешком приступу овоj теми, коjи треба дугорочно да миjења однос свих сегмената друштва према LGBTIQ популациjи, да допринесе  разбиjању предрасуда као полазном темељу из коjог проистичу сви облици нетрпељивости, несхватања, неприхватања и, у краjњем, до маргинализациjе и насиља над припадницима ове популациjе.

Између осталог, на семинару jе било риjечи о разликовању пола и рода, LGBTIQ идентитетима, стереотипима и предрасудама везаним за геjеве и лезбиjке, као и о трансродним особама.

Разматрани су и облици даље сарадње између Министарства одбране и Воjске Црне Горе са организациjама коjе се баве људским правима LGBTIQ особа. 

Оваj проjекат, под називом "Понос свуда: Стратешки приступ људским правима LGBTIQ особа у Црноj Гори", подржали су Делегациjа ЕУ у Црноj Гори и Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа. Семинар jе одржан у Колашину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:56