Пријаве за курсеве / - ORACLE ACADEMY
11/01/2022 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приjава за курсеве Oracle академиjе

У првом циклусу биће одржани курсеви Java Fundamentals и Java Programming. Оба курса ће се одржати искључиво онлајн преко Zoom платформе, у формату supported self-study

Министарство просвjете, науке, културе и спорта и компаниjа Oracle Србиjа и Црна Гора потписали су у децембру 2021. године партнерски уговор Oracle Academy, коjи ће омогућити наставницима да у наредне четири године похађаjу курсеве из области Jава програмског jезика, база података, вjештачке интелигенциjе итд, саопштено је из министарства.

У првом циклусу биће одржани курсеви Java Fundamentals и Java Programming.

- Оба курса ће се одржати искључиво онлајн преко Zoom платформе, у формату supported self-study. То значи да ће на првом онлајн часу такозвани Orientation session, предавачи обjаснити како се пролази кроз курс, гдjе се налазе материjали, вjежбе, квизови и слично. Обjасниће све техничке предуслове и дати смjернице како треба самостално учити.

Након тога, предавачи ће наредних 13 недјеља бити доступни за питања и одговоре, додатне Zoom часове и потребну помоћ при учењу, тако да, иако наставници самостално уче и пролазе кроз лекциjе у вриjеме коjе њима одговара, додатно на часовима са предавачима добиjаjу веома корисне информациjе (наглашава се шта jе битно, коjи дjелови материjе су чешће заступљени на испитима и слично) - наводи се у саопштењу.

Из министарства напомињу да, како би курсеви успjешно започели, потребан им jе списак заинтересованих наставника за похађање поменутих курсева. На линковима коjи слиjеде налазе се упитници чиjим попуњавањем се наставници директно приjављуjу за похађање курсева.

Приjава за похађање курса Java Fundamentals отворена jе до 31.1.2022.

Приjава за похађање курса Java Programming отворена jе до 28.1.2022.

Linkovi za prijavu: Kurs Java Fundamentals и Kurs Java Programming

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:52