Program Women on Boards Montenegro / - IRF
12/07/2023 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Program IRF-a „Women on Boards“: Razvoj liderki za pozicije odlučivanja u Crnoj Gori

Implementacija ove direktive podrazumijeva pripremu crnogorskog poslovnog ambijenta i jačanje i promociju ženskog liderskog potencijala za pozicije u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća, saopštili sui z IRF-a

Investiciono-razvojni fond Crne Gore (IRF) kao nacionalna razvojna institucija posvećen je održivom i inkluzivnom razvoju crnogorske ekonomije. U saradnji sa nadležnim državnim institucijama i relevantnim međunarodnim partnerima rade na implementaciji Direktive EU 2022/2381 Evropskog parlamenta i Savjeta, čiji je cilj da osigura primjenu načela jednakih mogućnosti za žene i muškarce kao i rodno uravnoteženu zastupljenost na najvišim rukovodećim pozicijama u sferi ekonomije.

– Implementacija ove direktive podrazumijeva pripremu crnogorskog poslovnog ambijenta i jačanje i promociju ženskog liderskog potencijala za pozicije u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća. Vjerujemo da u Crnoj Gori ima mnogo hrabrih i talentovanih žena spremnih da preuzmu najizazovnije rukovodeće pozicije, a ukoliko ste Vi jedna od njih, pozivamo Vas da se prijavite za program „Women on Boards Montenegro“ – saopštili sui z IRF-a.

Kako su istakli idealna kandidatkinja za „Women on Boards Montenegro“ program treba da posjeduje najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, direktorica ili izvršna direktorica, u privatnom ili javnom sektoru, bez obzira na privrednu djelatnost; da ima karijerne aspiracije i potvrđeni potencijal za pozicije u Odboru direktora; da posjeduje aktivno znanje engleskog jezika.

Iz IRF-a su naveli da se kroz „Women on Boards Montenegro“ program dobija intenzivno učenje i razvoj novih znanja i vještina kroz pet interaktivnih radionica; razmjenu praksi i praktične savjete za nastavak daljeg karijernog razvoja; veću vidljivost i umrežavanje sa drugim liderkama na najvišim rukovodećim pozicijma i sličnih karijernih aspiracija.

Naveli su da su ključne teme „Women on Boards Montenegro“ programa izgradnja i vođenje ličnog brenda, strateško upravljanje i ESG standardi, finansijska znanja za strateško upravljanje, strateško upravljanje tokom poslovnih transformacija, model i izgradnja jakog ženskog liderstva.

Prijavite se za „Women on Boards Montenegro“ popunjavanjem formulara na linku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:13