Danilo Šaranović / - DJORDJE CMILJANIC/VLADA CRNE GORE
04/10/2024 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šaranović: Protekla godina bila posvećena unapređenju profesionalizma i povjerenja u policijsku uniformu

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, tokom svečane akademije povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova,​ istakao je značaj jačanja integriteta policijskih službenika, naglašavajući da je protekla godina bila posvećena unapređenju profesionalizma i povjerenja u policijsku uniformu.

- Poseban iskorak napravili smo usvajanjem Pravilnika o kontroli imovine, prihoda i životnog stila policijskih službenika, na koji se godinama čekalo. Ovim smo stvorili osnov za transparentnost i odgovornost svakog službenika, kazao je on.

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, prisutnima su se obratili ministar Šaranović, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore zadužen za bezbjednost, odbranu i borbu protiv kriminala Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Oni su istakli važnost rada i predanosti policijskih službenika, naglašavajući njihov neizmjeran doprinos očuvanju bezbjednosti i stabilnosti zemlje.

Šaranović je poručio policijskim službenicima da nikada ne zaboravite da je poziv koji su odabrali uzvišena profesija, protkana altruizmom i nesebičnošću.

- Vaš rad počiva na čojstvu i junaštvu, a nema veće privilegije nego biti na braniku otažbine i čuvati njen unutrašnji poredak, teritorijalni integritet i život svakog građanina u njoj. Zato ste vrijedni ovog dana i svakog aplauza koji dobijate od ovih ljudi koji sjede ispred nas, naveo je Šaranović.

Spajić: Šteta od kriminala preko 700 miliona; Šaranović: Država najsnažniji neprijatelj kriminalnih grupa

Bečić je zahvalio policijskim službenicima na hrabrosti i istrajnosti koju pokazuju svakodnevno.

- Hvala vam što ste uvijek čuvali časnu uniformu crnogorskih bezbjednosnih službi, zato što ste uvijek u nju gledali kao svetinju i zato što je, za razliku od nekih, nikad nijeste obrukali. To je i moja zahvalnost, ali i zahvalnost svakog poštenog građanina ove zemlje, svakog istinskog patriote i rodoljuba. Čuvajte naše granice. Čuvajte našu prelijepu obalu. Čuvajte naše divne rijeke i šume. Čuvajte bezbjednost naših građana. Čuvajte timski duh, jer pobjede ostvaruju kolektiv i timovi, a nikada pojedinci. Čuvajte ličnu slobodu, jer sloboda je nešto što ako jednom izgubite, nikada više ne možete povratiti. Čuvajte i jačajte institucije. Borimo se još jače i odlučnije protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer tako čuvamo Crnu Goru, našu svetinju i našu jedinu otadžbinu, naveo je Bečić.

Spajić je naglasio ključnu ulogu bezbjednosnog sektora u procesu evropskih integracija, ističući odlučnu borbu protiv svih oblika kriminala.

- Ova bezbjednosna struktura jasno je pokazala da će se odlučno obračunati sa svim vidovima kriminala. Od uličnog do poslova šumarske, duvanske, građevinske i svake druge mafije“, te dodao: „Svjesni smo da su izazovi s kojima se suočavate složeni i zahtijevaju kontinuiranu podršku. Uvjeravam vas da je naš cilj da imate sve potrebne resurse kako biste ostali na čelu borbe protiv novih i savremenih prijetnji koje se javljaju u današnjem svijetu. Želimo da budete opremljeni za svaki izazov, kako bi Crna Gora ostala sigurno i stabilno mjesto za život, naveo je premijer Spajić.

Na kraju, Spajić, Bečić i Šaranović poslali su jedinstvenu poruku – unapređenje uslova rada policijskih službenika ostaje prioritet, kao i zahvalnost njihovoj posvećenosti da Crnu Goru učine sigurnijim i boljim mjestom za život, kako za sadašnje generacije, tako i za one koje dolaze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 16:57