Šćekić i Tomić na sastanku / - ŠćEKIć I TOMIć NA SASTANKU
17/11/2023 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić-Tomić: Evropsko prvenstvo u golbalu u Podgorici od osmog do 16. decembra

U pitanju je najznačajniji događaj u para- sportu koji je organizovan u istoriji Crne Gore, a koji će okupiti po deset najboljih muških i ženskih reprezentacija u Evropi

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade, i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić primio je danas predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića.

Povod sastanka je predstojeće Evropsko prvenstvo A divizije u golbal-u, koje će se održati u Podgorici od osmog do 16. decembra ove godine.

U pitanju je najznačajniji događaj u para- sportu koji je organizovan u istoriji Crne Gore, a koji će okupiti po deset najboljih muških i ženskih reprezentacija u Evropi.

Golbal reprezentacija Crne Gore je od 2017. godine prešla put od C divizije do elitnog ranga, a POK je u konkurenciji velikih sportskih sistema uspio da dobije priliku da organizuje ovakav sportski spektakl.

Predsjednik Tomić se zahvalio ministru Šćekiću na podršci i partnerstvu na ovoj manifestaciji Ministarstva i Vlade Crne Gore. Kako je dodao, očekuje se učešće preko 250 igrača, a događaj će trajati 11 dana.

Svoj dolazak je najavio i prvi čovjek Svjetske asocijacije sporta osoba bez vida (IBSA) Ilgara Rahimova, kao i prvog čovjeka Evropskog paraolipmpijskog komiteta Rajmonda Blondela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:36