/ FOTO: SHUTTERSTOCK
26/08/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат просвјете: Маске у школама су нужно зло и сметња у настави

Највећи проблем стварају онима који морају да причају док је носе, а то смо управо ми, наставници, кажу из синдиката

Извршни одбор Синдиката просвјете у Подгорииа тражи конкретне одлуке о ношењу маске у школама и, како наводе, преузимање одговорности за њих.

Истичу да су забринути због различитих ставова Института за јавно здравље и Министарства просвјете, науке, културе и спорта, поводом ношења маски у школама.

- Знамо да по овом питању постоје различити ставови и у јавности, међу родитељима и наставницима. Знамо да је маска “нужно зло”, да је сметња у настави, да највећи проблем ствара онима који морају да причају док је носе. А то смо управо ми, наставници - поручују из подгоричког Одбора Синдиката просвјете.

Kажу да као просвјетни радници и као организација која штити права просвјетних радника захтијевају озбиљан приступ ситуацији у којој може бити угрожено здравље и живот ученика и просвјетних радника.

- Брине нас што се од одговорности унапријед одричу и Институт и МПНKС. Господо, препоруке које шаљете ових дана у јавност нијесу исто што и обавезе кроз норме и правила. Не можемо почети нову школску годину, нити ријешити питање ношења маски препорукама, јер ћемо доћи у ситуацију да сјутра једино просвјетни радници буду одговорни за нежељене посљедице пандемије - поручују из Синдиката и траже конкретне одлуке и преузимање одговорности за њих.

Поручили су да ће извршни одбор иницирати ванредну сједницу Градског одбора прије почетка школске године.

- На тој сједници ће се предложити конкретан одговор на препоруке Института и Министарства - закључује се у саопштењу одбора Синдиката просвјете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:52