Јелена Кљајевић / - ДНП ЦГ
17/12/2021 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа прихода врши принудну наплату пореза у Националним парковима

Национални паркови нису плаћали порез и доприносе на лична примања за период децембар 2020 – октобар 2021. у износу 778.292, 68 еура

Како сазнаје Портал Дан, Управа прихода и царина 7. децембра донијела је рјешење о принудној наплати пореске обавезе пореског обвезника Јавно предузеће Национални паркови Црне Горе. Као резултат рада Кљајевић оставља рачун ЈПНПЦГ у блокади.

Наиме, Управа прихода је утврдила да овај порески обвезник није у законском року платио пореску обавезу по основу поднијетих ИОППД образаца за период дио децембра 2020. године до октобра 2021. године, доспјели за плаћање 1.11.2021. године. Стога је покренут поступак принудне наплате пореске обавезе из новчаних средстава пореског обвезника, ЈПНПЦГ, која на дан 30.11.2021. године износи 778.292,68 еура.

image

Управа прихода и царина, блокада ЈПНПЦГ

- Портал Дан

Национални паркови нису плаћали порез и доприносе на лична примања за период децембар 2020 – октобар 2021. у износу 778.292, 68 еура.

-Налаже се пореском обвезнику да у року од 10 дана од уручења рјешења о принудној наплати изврши обавезу на прописани уплатни рачун – наводи се у рјешењу Управе прихода.

У рјешењу се наводи да се налаже Централној банци, Одјељењу за принудну наплату, да изврши пренос новчаних средстава са рачуна Националних паркова и девизног рачуна који се воде код ЦКБ банке, Хипотекарне банке и Сосиете женерал банке Монтенегро.

Директорица ЈПНПЦГ Кљајевић прикрива фалсификовање службеног печата

Према сазнањима Портала Дан, претходни менаџмент је био потписао споразум са Управом прихода о плаћању дуга у ратама, што је очигледно руководство, кадар ДФ-а, занемарило. Како сазнајемо, након извршења принудне наплате доћи ће до блокаде рачуна овог јавног предузећа.

Нови менаџмент је, подсјетимо, у веома кратком року запослио већи број активиста Фронта. Преузевши ресторан од Плантажа на Скадарском језеру, којима је био дат у закуп, запослили су додатан број радника који су по основу уговора о дјелу и раду на одређено, примали веће зараде од осталих запослених, а остварили су додатни минус ЈП. Ресторан је затворен због нерентабилности, иако су запослени, као „заслужни“ радници редовно примали и варијабиле.

Ресторан на Скадарском jезеру затворен: ЈПНПЦГ кажњено 5.000 еура због набавки без тендера

Влада је на данашњој сједници смијенила Јелену Кљајевић, досадашњу директорицу Националних паркова Црне Горе (ЈПНПЦГ), некадашњу портпаролку ДНП-а. Како сазнаје Портал Дан, Влада је на њено мјесто именовала Александра Булатовића, који је до овог именовања био на позицији директора Национални парк Скадарско језеро.

image

Александар Булатовић

- приватна архива

Влада је у континуитету, како сазнајемо, била незадовољна радом кадровима Фронта у ЈПНПЦГ, што је као резултат имало прво смјену директорице УО Марине Јочић.

Подсјетимо, Влада је на сједници 17.12.2020. именовала за предсједницу Управног одбора ЈПНПЦГ Марину Јочић, која је одмах смијенила директора НП Елвира Клицу. Функционерка Демократске народне партије Јелена Кљајевић именована је 14.1.2021. године за нову директорицу Јавног предузећа Национални паркови. Она је именована на предлог министра екологије, просторног планирања и урбанизма Ратка Митровић.

Незадовољна радом Јочићеве, Влада је 31.7.2021. смијенила Јочићеву и на њено мјесто именовала Небојшу Поповића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:19