Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
27/09/2024 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UCG: Konkursi za upis na master i specijalističke studije u ponedjeljak

Konkursi za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore (UCG) u studijskoj 2024/25. godini biće raspisani u ponedjelak, 30. septembra 2024. godine, i objavljeni u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na sajtu Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz UCG.

Prijave za master i specijalističke studije predaju se studentskim službama organizacionih jedinica 1. oktobra  2024. godine, dok će upis kandidata biti završen zaključno sa 7. oktobrom 2024. godine.

- Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija oglašene ovim konkursom, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom UCG i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore. Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica. Informacije o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljene su na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice- navodi se u saopštenju.

Raspored polaganja prijemnih ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice, a ispiti će biti organizovani 2. oktobra 2024. godine.

- Za više informacija o postupku upisa na master studije, zainteresovanim kandidatima na sajtu UCG dostupan je Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (Bilten UCG, br. 494/20), dok je upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore bliže uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, takođe dostupnim na sajtu- zaključuje se u saopštenju.

Novi saziv Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, na čelu profesor dr Milivoje Radović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 17:18