foto: ministarstvo prosvjete / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
04/10/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Unapređenje saradnje između Ministarstva prosvjete i institucija romske zajednice

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, sastala se sa predsjednikom Romskog savjeta u Crnoj Gori, Mensurom Šaljajem i izvršnim direktorom NVO,,Koračajte sa nama", Elvisom Berišom.

Povod za razgovor je unapređenje  saradnje između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i predstavnika  svih relevantnih institucija romske zajednice,  kroz koju je moguće ojačati postojeće i formirati nove mehanizme  kako bi se unaprijedio  obuhvat i kvalitet  obrazovanja mladih  pripadnika ove društvene zajednice od predškolskog do visokog obrazovanja.

Počinje digitalizacija u auto-školama

- Predstavnici  Romskog savjeta (Romano savjeto) i NVO ,,Koračajte sa nama" (Phiren amenca) su istakli  da prepoznaju iskrenu podršku i odlučne  namjere ovog resora da  u narednom periodu  iznađu mnoge zakonske mogućnosti i preduzmu niz koraka koji će rezultirati uključenošću  romske djece u sve nivoe obrazovanja- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se usaglasili da u narednom periodu zajedničkim1 snagama mogu uraditi jako mnogo kada je u pitanju uključivanje romske djece i mladih ne samo u obrazovni sistem, nego  i u sve  segmente multikulturalnog, savremenog društva  koje se temelji  na izvrsnom obrazovanju za sve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 10:40