фото илустрација
15/07/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Током акције Мобилни телефон санкционисан 271 возач

Возач током вожње телефонски уређаj може користити искључиво уз помоћ опреме коjа омогућава њихову употребу, напомињу из УП

Током реализациjе акциjе “Мобилни телефон”, у складу са Законом о безбjедности саобраћаjа на путевима, регистрован jе и санкционисан 271 возача коjи jе користио мобилни телефон док jе управљао возилом, саопштено jе из Управе полициjе.

– Како смо и раниjе подсjећали значаjан броj саобраћаjних незгода проузрокован jе од стране возача усљед дистракциjе (поремећаjа пажње) а коjи су током управљања возилом користили мобилни телефон – наводе из Управе полициjе.

Истичу да поред свакодневних превентивних и планских активности коjе се реализуjу, службеници саобраћаjне полициjе су у оквиру поjачане контроле саобраћаjа, од 9. до 11. jула 2021. године спровели ову акциjу.

Из Управе полиције користе ову прилику да подсjете возаче да jе Законом о безбjедности саобраћаjа на путевима прописано да возач током вожње телефонски уређаj може користити искључиво уз помоћ опреме коjа омогућава њихову употребу, без коришћења руку – тзв. хандсфрее.

Они још jедном апелуjу на возаче да током вожње не користе мобилни телефон, jер таквим поступком и неодговорним понашањем угрожаваjу своj живот, своjих сапутника, тако и животе осталих учесника у саобраћаjу.

Полициjски службеници ће и у наредном периоду, обављаjући редовне активности тако и поjачаним контролама учесника у саобраћаjу настоjати да доприниjесу смањењу броjа саобраћаjних незгода са наjтежим посљедицама, са посебним акцентом на контролу возача коjи током вожње користе мобилни телефон, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:55