Државна изборна комисија / - фото: ПРИНТСКРИН
12/01/2022 u 18:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Утврђена јединствена накнада за рад у Државној изборној комисији

Комисија је на предлог предсједника укинула све накнаде за предсједника и секретара на основу којих су имали право на накнаду за присуство сједници, као и посебну накнаду у износу од двије и по просјечне зараде током изборног периода, саопштели су из ДИК-а

Државна изборна комисија (ДИК) данас је на сједници донијела нову Одлуку о утврђивању накнада за рад, којом је укинута опција да више накнада буде исплаћивано по истом основу и утврђена јединствена накнада за рад у Комисији.

Из ДИК-а је саопштено да је новом одлуком укинута накнада члановима Комисије од 18 еура по сједници.

- Убудуће, чланови Комисије ће примати 300 еура мјесечно, односно двије и по просјечне зараде од дана расписивања избора за избор посланика односно предсједника Црне Горе, до проглашења коначних резултата избора - каже се у саопштењу.

Како је саопштено, тај износ остао је непромијењен у односу на рјешење из претходне одлуке.

- Комисија је, на предлог предсједника, укинула све накнаде за предсједника и секретара на основу којих су имали право на накнаду за присуство сједници, као и посебну накнаду у износу од двије и по просјечне зараде током изборног периода - наводи се у саопштењу.

Из ДИК-а су истакли да је Комисија била јединствена у оцјени да је накнада од 300 еура за члана Комисије неадекватна због, како су казали, значаја тог државног органа и обима посла који је у његовој надлежности.

- Износ накнаде није се мијењао од 2012, а сада је 150 еураа мањи од најниже зараде у држави - додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:36