фото: Управа за инспекцијске послове / - фото: Управа за инспекцијске послове
28/11/2021 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Затворена два објекта у Подгорици

Из Управе за инспекције послове овим путем апелују на угоститеље да поштуjу епидемиолошке мjере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се акциjске контроле наставити у наредном периоду

Два објекта у Подгорици су затворена, за два су донијета рјешења о забрани рада и поднијето је укупно 13 кривичних пријава саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Како су казали инспекциjе Управе за инспекциjске послове наставиле су акциjску контролу угоститељских обjеката у Подгорици, Никшићу, Будви и Тивту у протекла два дана, уз асистенциjу Управе полициjе и Комуналне инспекциjе.

- За двиjе вечери контролисано jе укупно 108 угоститељских обjеката (петак вече 49, субота вече 59), а утврђено jе 20 неправилности и подниjето 13 кривичних приjава (петак вече 6, субота вече 7) - казали су из Управе.

Кривичне приjаве су подниjете због непоштовања Одлуке Владе Црне Горе о посjедовању цовид потврда приликом уласка у угоститељски обjекат (гости и запослени), непостоjања лица коjе jе задужено за провjеру jедног од потребних сертификата, непридржавања прописане дистанце, боравка већег броjа гостиjу за jедним столом од дозвољеног и непостављања плексигласа. У Подгорици jе подниjето укупно 7 кривичних приjава и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: "WЕЛДЕР ПУБ", "ТАРАНТИНО" "СПАГХЕТТИ", "ФЕРГУС", "ЦАПТАИН JАЦК'С", " МYКО" и "СТО МАНИРА" док су у Никшићу подниjете укупно 3 кривичне приjаве и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: "ПРИЧА", "ОКТОБЕРФЕСТ БЕЕР ХОУСЕ" и "АТРИУМ", у Будви 1 кривична приjава против одговорног лица у кафе бару "БАМБУС", док су у Тивту подниjете 2 кривичне приjаве против одговорних лица у "НАВАЛЕ КИТЦХЕН & БАР" и "МАРЕА".

У Подгорици су дониjета два  рjешења о забрани рада печаћењем обjекта ( кафе бар "ВАНИЛА" и "ресторан "СТАРА КУЋА").

За два обjекта дониjета су рjешења о забрани рада (кафе пицериjа "ПЕКАРА" у Никшићу и кафе бар "ФЕРГУС" у Подгорици).

Издато jе седам прекршаjних налога у укупноj вриjедности од 5.650 еура, док jе подниjето 6 захтjева за покретање прекршаjног поступка пред надлежним судовима за прекршаjе.

Због конзумациjе дуванских производа у затвореном простору угоститељског обjекта подниjета су укупно 4 захтjева за покретање прекршаjног поступка.

Од стране Здравствено-санитарне инспекциjе подниjета jе кривична приjава против одговорног лица у дjечиjоj играоници "КВАРТ" због поступања супротно Одлуци Владе Црне Горе (одржавање дjечиjих рођендана).

Тржишна инспекциjа jе контролисала тржне центре, хипермаркете, пословне обjекте, трговину и занатство и у дане викенда утврдила 6 неправилности, изрекла 10 прекршаjних налога у укупном износу од 10.700 еура.

Због организовања свадби, упркос забрани свадбених окупљања, власници 2 угоститељска обjекта ("СТАРА КУЋА" и "МОВИДА") биће приведени Управи полициjе и против истих, у консултациjи са дежурним тужиоцем биће подниjета кривична приjава.

- Данас ће се контролисати и поштовање мjера на заказаним фудбалским утакмицама првенства Црне Горе, а о евентуалним неправилностима jавност ће бити накнадно информисана - казали су из Управе.

Из Управе за инспекције послове овим путем апелују на угоститеље да поштуjу епидемиолошке мjере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се акциjске контроле наставити у наредном периоду.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:23