Марина Медојевић / Банка хране-Банка хране
06/05/2021 u 11:33 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марина Медојевић поново писала Спајићу: Помогните сиромашнима, пријете им искључивањем струје

Људи су онемогућени да зараде за храну, кирију, режије, тврди предсједница Банке хране

Предсједница фондације Банке хране Марина Медојевић писала је министру финансија Милојку Спајићу, наводећи да се тој фондацији обраћа све више сиромашних породица из Црне Горе, којима се у доба корона кризе пријети искључивањем струје.

Медојевић тврди да породице траже да њихови проблеми буду озбиљније схваћени и да ће добити помоћ.

– Људи су без икаквих средстава за живот онемогућени да зараде за храну, кирију, режије, гардеробу, обућу, интернет како би дјеца могла да се образују. На претходно обраћање министру нисмо добили одговор. Надамо се да ће сада бити другачије – тврди она.

Медојевић наводи да се огроман број људи јавља Банки хране са информацијом да не могу да измире рачуне за струју због немања средстава.

– Немају могућност да зараде новац. Раније су се сналазили на разне начине да зараде за своје породице, корона криза их је у томе спријечила. Алтернативе немају а породице озбиљно трпе.Морамо начи начин да им помогнемо. Међу онима којима је посебно тешко, налазе се подстанари незапослени, самохрани родитељи који примају нередовне алиментације или је уопште немају, пензионери са ниским примањима болесни, лица са инвалидитетом, вишечлане породице које живе у заједници. Kако је велики број породица са овим проблемом а међу њима су труднице, породице са малим бебама, болесни људи, замолили би Вас да нађете начин да им се помогне. Пријети им се искључењем струје (добили су опомене) што би у њиховом случају било веома лоше по њихово здравље – додаје она

Медојевић истиче да би минимални пакет бесплатних киловати електричне енергије за социјално угрожене породице било нешто што би се, барем у доба корона кризе морало наћи на разматрању.

– Сматрамо да се као држава не требамо устручавати увођења бонова за храну и хигијенских средства како не би наши грађани били гладни и запуштени а тиме и здравствено угрожени. Социјално угрожени сматрају да би више од субвенција за струју, на њихов стандард се одразило елиминисање разних ставки које стоје на рачуну уз потрошену електрицну енергију за које они не знају ни шта су, ни за шта служе. Само се системски може ријешити проблем сиромаштва, све друго, што раде НВО и хумани појединци је на жалост само привремено гашење " пожара" који и даље остају да тињају– закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:20