/ НП „Биоградска гора”
01/05/2021 u 18:36 h
Блаженка КликовацБлаженка Кликовац
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НП „Биоградска гора” отворио овогодишњу туристичку сезону

Наде да ће сезона бити добра поткрепљуjу и jучерашње гужве на граничном прелазу Добраково, као и добре наjаве – истиче Кљаjевићева
Национални парк „Биоградска гора” од данас jе отворен за посjетиоце, чиме jе озваничен и почетак овогодишње туристичке сезоне. Очекуjу добру туристичку сезону и велики броj домаћих али и гостиjу из региона, казала jе на отварању сезоне директорица НПЦГ Jелена Кљаjевић.
– Наде да ће сезона бити добра поткрепљуjу и jучерашње гужве на граничном прелазу Добраково, као и добре наjаве – истиче Кљаjевићева.
image
Отворена туристичка сезона

Сматра да би и на отварању био већ броj посjетилаца да ниjе актуелне забране међуградског саобраћаjа викендом.
– Очекуjем да ће министарство здравља имати више сензибилитета када jе риjеч о мjерама, jер jе грађанима након jедне тешке године неопходан jедан вид рекреациjе и уживања коjи им нуде Национални паркови Црне Горе – казала је директорица НПЦГ.
image
Очекују добру туристичку посјету

Државни секретар у Министарству екологиjе Данило Мрдак казао jе да тренутно нико не може знати каква нас сезона очекуjе. Ипак, оптимиста је јер сматра да Влада
„ради све да се отворе границе, стабилизуjе епидемиолошку ситуациjу и обезбиjеди сви услови да туристи имаjу угодан и здравствено сигуран боравак у Црноj Гори”.
Предсjедник Општине Колашин Милосав Булатовић истакао jе важност и обавезу да се простор националног парка чува и даље промовише додаjући да jе риjеч о драгуљу Европе.
Посjетиоцима ће на располагању бити Центар за посjетиоце, сувенирница и ресторан на обали Биоградског jезера, пjешачке и бициклистичке стазе, тематска стаза у Доловима, видиковци, изнаjмљивање каjака и дрвених чамаца за вожњу jезером и други садржаjи.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:23