/ - фото: ПРИВРЕДНА КОМОРА
31/01/2022 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасадорка САД посјетила Привредну комору

Амбасадорка је изразила задовољство што је њена прва посјета реализована након ступања на дужност новоизабране предсједнице, прве жене на челу Привредне коморе

мбасадорка Сједињених Америчких Држава Џуди Рајзинг Рајнке разговарала је данас у Привредној комори са предсједницом Нином Дракић  о актуелном економском тренутку и могућностима за интензивнију сарадњу у интересу пословних заједница двије земље.

- Предсједница Дракић је истакла да ће у фокусу Коморе у наредном периоду бити дигитализација услуга и подршка дигиталној трансформацији црногорских предузећа. На овом захтјевном процесу, од изузетне важности је сарадња са Америчком привредном комором (AmCham), навела је она. Дракић је апострофирала и залагање Привредне коморе за прелазак економије са линеарног на циркуларни модел, те да ова асоцијација значајно доприноси изради мапе пута цијелог процеса, чији ће нацрт бити представљен у априлу. Подршка Амбасаде САД овим процесима може бити од великог значаја, оцијенила је предсједница-наводе у саопштењу.

Амбасадорка је изразила задовољство што је њена прва посјета асоцијацији која обједињава интересе цјелокупне црногорске привреде реализована након ступања на дужност новоизабране предсједнице, прве жене на челу Привредне коморе у дугој историји ове институције. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:11