/ - фото: ДПС
26/10/2021 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Цијена горива скаче, стандард пада, а министар се бави политичком каријером

Дављеник се за сламку спаса хвата, а ова Влада ни ту сламку не може да нађе, закључио је он

Михаило Анђушић, члан Извршног одбора ДПС Црне Горе, саопштио је да је јутрос поново грађанке и грађане, сачекало ново поскупљење горива.

- У ситуацији тешке економске кризе, сталног скока цијена, поскупљења основних животних намирница и вртоглавог скока незапослености, министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић умјесто што – уосталом као и већи дио Владе – прави екскурзије по бијелом свијету на рачун грађана, и обилази црквене поглаваре, било би благотворно да се посвети реалности у којој живе грађани земље чији је министар- навео је Анђушић.

Како каже, "док се Спајић упразно правда причама о порасту цијена горива на глобалном нивоу, настојећи да заташка властиту неспособност и неумијеће, владе неких других земаља најавиле су једнократну исплату помоћи најугроженијим категоријама становништва због поскупљења горива".

image
- фото: ДПС

- Да министар баш ни о чијим интересима не води рачуна, говори и податак да ће нови скок цијена горива додатно погодити већ угрожене пољопривреднике, који су због игнорантског односа ресорног министарства и касног усвајања Агробуџета доведени на руб егзистенције. О Спајићевом експертизму говори и чињеница да је јавни дуг, од његовог министарског "устоличења", увећан за 500 милиона еура, док је стопа незапослености достигла рекордни ниво од 25 одсто, а Црна Гора биљежи драстичан пад директних страних инвестиција- истакао је он.

Очигледно је, како каже, да министар Спајић, задужен за државне финансије, али и за социјална питања, својим недјеловањем и пласирањем политиканског памфлета "Маршалов план" показује да му је приоритет нова изборна трка а не побољшање стандарда грађана. 

- Дављеник се за сламку спаса хвата, а ова Влада ни ту сламку не може да нађе. Сва истраживања показују, да је огромна већина грађана незадовољна радом Кривокапићевог кабинета, и да је извјестан скори крај најгоре Владе у црногорској историји, чије је овај млађани експерт заштитно лице- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:56