Амина Цикотић / - ФОТО: СДП
28/09/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цикотић: Грађани од 10 еура горива које сипају на пумпи шест дају Влади Здравка Кривокапића

СДП ће, како истиче, наставити са инсистирањем да се овај, али и други економско-социјални закони хитно донесу, како би се зауставио страховити раст цијена који траје већ годину дана

Рекордне цијене горива на црногорским пумпама највидљивији су показатељ економске политике Владе Црне Горе. Политике засноване на одржавању високих акциза и пореза, на кажњавању привредника и све већим цијенама за грађане Црне Горе, који већ сада плаћају најскупље производе у региону, поручила је портпаролка Амина Цикотић.

 - Високе акцизе на гориво, због којег је оно данас скупље него у Аустрији или Луксембургу, морале су се промијенити чим су цијене на берзи кренуле са растом, како би се зауставио удар на стандард грађана. Јер данас они од 10 еура горива које сипају на пумпи шест еура дају Влади Здравка Кривокапића, док само четири кошта само гориво и маржа продаваца - истакла је она.

Како је додала, СДП је због тога обновила свој законски предлог којим би акциза била смањена за 15%, а тиме цијена горива дошла близу нивоа земаља региона, али ни нова власт, баш као и претходна, не показују жељу да ријеше овај значајан проблем који погађа све грађане наше земље.

 - За власт су очигледно у фокусу нека друга, небеска, питања док је брига за свакоднвевни живот трајала таман колико и вожња премијера и министара таксијем на посао. Нажалост, Влада и партије које су  саставиле скупштинску већину настављају да се баве собом и међусобним односима, а све економске и друштвене проблеме испоручују народу. Немају кад да се баве животним питањима, јер је важније гдје ће се ко распоредити и имати више министара и директора,  него има ли нових радних мјеста и могу ли се зауставити поскупљења - навела је Цикотић-

СДП ће, како истиче, наставити са инсистирањем да се овај, али и други економско-социјални закони хитно донесу, како би се зауставио страховити раст цијена који траје већ годину дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:43