Кристијан Тимоније и Александар Дамјановић / - Министарство
01/06/2022 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић - Тимоније: Напријед ка ЕУ уз јачање јавних финансија

Тимоније је казао да двије државе карактерише однос повјерења те да Француска Црној Гори даје пуни подстрек на европском путу, и да је ту за стручну и техничку помоћ и преко Француске развојне агенције

Одговорним, посвећеним и транспарентним вођењем јавних финансија и њиховим јачањем - Црна Гора ће снажније стремити европском путу, порука је са првог званичног сусрета министра финансија мр Александра Дамјановића и амбасадора Француске у Црној Гори Кристијана Тимонијеа.

Како су навели из Министарства финансија, оцијењено је да постоји простор за ефикаснијим коришћењем средстава из европских фондова који су доступни Црној Гори, нарочито за сјеверне општине којима је подршка најпотребнија. Амбасадор Тимоније је подсјетио на средства која Француска опредјељује за зелену економију, а којима може располагати и Црна Гора.

- Дамјановић је истакао да очекује да се кроз конкретне примјере сарадње ради на бољој репутацији Црне Горе, када је у питању  финансијска стабилност и приближавање француском тржишту - наводе из министарства.

Тимоније је казао да двије државе карактерише однос повјерења те да Француска Црној Гори даје пуни подстрек на европском путу, као и да је ту за стручну и техничку помоћ, између осталог и преко Француске развојне агенције.

Анализирана је досадашња привредна сарадња земаља са акцентом на најизазовније области, у првом реду - царине, управљање слободним царинским зонама, али и саобраћајну инфраструктуру.

- Намјера Француске је да, кроз инвестиције и конкретну подршку, буде што присутнија у Црној Гори - рекао је Тимоније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:57