Jаков Милатовић / - фото: Портал Дан
08/12/2021 u 07:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас потписивање уговора о суфинансирању ИЦТ кластера Cortex

Уговор ће, како jе наjављено, потписати ресорни министар Jаков Милатовић и извршни директор ИЦТ Cortex-а Тарик Заимовић

Министарство економског развоjа организоваће данас свечано потписивање уговора о суфинансирању ИЦТ кластера Cortex.

Из министарства су казали да jе ИЦТ кластер Cortex добитник конкурса за подршку развоjа стратешког приоритета Стратегиjе паметне специjализациjе Црне Горе – Информационо-комуникационих технологиjа, „ИЦТ кластер за иновациjе, едукациjу и технолошки развоj у Црноj Гори“.

Уговор ће, како jе наjављено, потписати ресорни министар Jаков Милатовић и извршни директор ИЦТ Cortex-а Тарик Заимовић.

- Укупан износ предвиђен за реализациjу програма рада ИЦТ кластера Cortex за период од три године, од децембра ове до децембра 2023. године, износи преко милион еура, а исти ће бити подржан од Министарства економског развоjа у износу од 548,36 хиљада еура, док ће у истом износу бити и контрибуциjа ИТ компаниjа, чланица кластера - додаjе се у саопштењу.

ИЦТ Cortex jе основала иновативна ИТ заjедница у марту ове године, са циљем да буде предводник у дигиталноj трансформациjи привреде и jавне управе, те да унаприjеди оквир и екосистем коjи jе неопходан за обезбjеђивање дигиталних иновациjа у индустриjи и образовању.

Удружење ће доприниjети jачању ИТ сектора и стварању услова да он постане окосница будућег развоjа Црне Горе и снажна економска дjелатност коjа ће креирати водеће извозне производе државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:53