Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
30/07/2021 u 18:22 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Милатовић краде будућност најнапреднијих младих људи

Наши сjаjни млади људи, коjи неуморно раде и креираjу иновативна рjешења за економиjу будућности немаjу подршку ове Владе коjа им jе толико тога обећала, а ништа од тога испунила, поручују из ДПС-а

Приjе тачно годину дана Скупштина Црне Горе jе на приjедлог Министарства науке усвоjила два револуционарна закона: Закон о иновационоj дjелатности и Закон о подстицаjним мjерама за истраживање и иновациjе. Данашња парламентарна већина ниjе гласала за усваjање ових закона, саопштили су из Комисиjе за науку, иновациjе и развоj ИТ сектора ДПС-а, те нагласили да министар економског развоjа Jаков Милатовић краде будућност наjнапредниjих младих људи.

Како наводе, овим сjаjним законским рjешењима, Црна Гора подстиче развоj своjе економиjе базираjући jе на знању, предузетништву, иновациjама и интернационализациjи пословања.

– Министарство економског развоjа ни након годину дана ниjе дониjело подзаконска акта за њихову примjену и тако директно угрозило нашу иновативну заjедницу коjа чини стуб будућег развоjа Црне Горе. Наши сjаjни млади људи, коjи неуморно раде и креираjу иновативна рjешења за економиjу будућности немаjу подршку ове Владе коjа им jе толико тога обећала, а ништа од тога испунила – истичу из Комисиjе.

Додаjу да оваквим приступом, Министарство економског развоjа ради у корист штете црногорске економиjе и док се друге државе боре да подрже иновациjе и развоj нових технологиjа наше Министарство се бави диjељењем уља и ограничавањем циjена хлеба.

– Иновативно, нема шта. Хитан апел да се сjаjни закони ставе у функциjу и да се подрже ствараоци нове вриjедности у Црноj Гори коjи су стуб наше економиjе и друштва – закључуjу из Комисиjе за науку, иновациjе и развоj ИТ сектора ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:51