/ - ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА
26/10/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДРИ: Финансијски извјештаја Групе бирача “Арсенал за Тиват" није састављен у складу са важећим оквиром

Неусклађеност се односи на недосљедну примјену Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања

Државна ревизорска институција је објавила Извјештај  о ревизији Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја Групе бирача “Арсенал за Тиват” за 2020. годину.

- Финансијском ревизијом је утврђено да Годишњи консолидовани  финансијски извјештај Групе бирача “Арсенал за Тиват” за 2020. годину није у свим битно материјалним аспектима састављен и презентован у складу са важећим оквиром финансијског извјештавања. Субјект ревизије не обезбјеђује рачуноводствену евиденцију пословних трансакција која је основ за састављање финансијких извјештаја, а у Годишњем  консолидованом  финансијском извјештају за 2020.годину је исказао приходе и трошкове у већем износу за 3.800,00 еура, што представља материјално значајну грешку у односу на утврђену материјалност у износу од 200,84 еура- наводе из ДРИ.

Ревизијом правилности утврђено је да субјект ревизије није све финансијске и друге радње ускладио са законским и другим прописима који су идентификовани као критеријуми за предметну ревизију. Неусклађеност се односи на недосљедну примјену Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања.

- Због израженог негативног мишљења и утврђених неправилности, надлежни Колегијум за вршење предметне ревизије, се сагласио да се коначни Извјештај о ревизији Годишњег финансијског извјештаја Групе бирача “Арсенал за Тиват” за 2020. годину, достави Скупштини Општине Тиват, на упознавање. Због датих препорука другим државним органима, надлежни Колегијум за вршење предметне ревизије, се сагласио да се коначни Извјештај о ревизији Годишњег консолидованог финансијског извјештаја Групе бирача “Арсенал за Тиват”  за 2020. годину, достави Управи за статистику и Управи прихода и царина Црне Горе- рекли су из ДРИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:15