/ - UNSPLASH ilustracija
14/02/2022 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДРИ: За реализацију мјера агране политике планирано 24.404.500 еура

Објављен извјештај о ревизији успјеха „Ефикасност коришћења субвенција за производњу и пружање услуга у пољопривреди из средстава буџета"

Државна ревизорска институција је објавила извјештај о ревизији успјеха „Ефикасност коришћења субвенција за производњу и пружање услуга у пољопривреди из средстава буџета“, којом је обухватила Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и документацију која се односи коришћење субвенција за производњу и пружање услуга у пољопривреди, за кориснике који су то право остварили у 2020. години.

- Уредбом о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2020. годину - Агробуџетом  за реализацију мјера агране политике планиран је износ од 24.404.500 еура из средстава буџета. Поступком ревизије обухваћено 29 мјера аграрне политике за чију реализацију је планиран износ од 11.214.000 еура. Наведене мјере аграрне политике су у потпуности финансиране из текућег буџета, без учешћа кредита или донација- наводе, поред осталог, у саопштењу. 

ДРИ је утврдила да постоји оправдан ризик од грешке у обради и измјени података и чувању интерних евиденција Министарства и идентификовала и ризик могуће грешке приликом провјере испуњености специфичних критеријума јавног позива у Регистру пољопривредних газдинстава, који може имати непосредан утицај на накнадну контролу испуњености специфичних критеријума јавног позива и/или накнадну контролу поступка спровођења јавног позива од стране оперативно одговорног службеника Министарства.

- Уредбом о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике - Агробуџетом  утврђено је 12 мјера аграрне политике за које није била предвиђена обавеза спровођења поступка јавног оглашавања, већ се поступак реализације мјера спроводио искључиво у складу са циљевима, процедуром и критеријумима утврђеним Агробуџетом- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:14