Електропривреда Црне Горе (архива) / - Радоје Живковић
13/06/2021 u 08:00 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Електропривреда Црне Горе разматраће расподјелу добити, држави дају скоро 30 милиона еура

Укупна нераспоређена добит ЕПЦГ износи око 59,5 милиона еура и састоји се од 43,3 милиона еура нераспоређене добити из претходног периода и око 16,1 милион нето добити из пословања за 2020. годину

Наредна сједница акционара Електропривреде (ЕПЦГ) заказана је за 29. јун ове године, када ће, између осталог, бити разматрана и Одлука о расподјели добити исказане на дан 31. децембар 2020. године. Укупна нераспоређена добит ЕПЦГ износи око 59,5 милиона еура и састоји се од 43,3 милиона еура нераспоређене добити из претходног периода и око 16,1 милион нето добити из пословања за 2020. годину. Управљачка структура државне компаније планира да око 30,8 милиона еура исплати као дивиденду акционарима. Већински акционар ЕПЦГ са 88,6 одсто власничких акција је држава Црна Гора.

– Бруто вриједност дивиденде из тачке 1 износи 0,29 еура по отплаћеној акцији. Исплата дивиденде из тачке 1 реализоваће се у року до 30 дана од дана доношења ове одлуке уплатом одговарајућих новчаних износа на посебно
отворене рачуне акционара код пословне банке – пише у долуци, која треба да се усвоји на наредној сједници акционара. Током исте сједнице треба да се усвоје и финансијски искази Електропривреде за 2020. годину – биланс успјеха, биланс стања, исказ о промјенама на капиталу, исказ о новчаним токовима са напоменама уз финансијске исказе и извјештајем менаџмента. Биће донијета и одлука о именовању ревизора ЕПЦГ на период од једне године. У дневном реду нове сједнице акционара требало би да се разматра и усвоји информација о примјени политике накнада Електропривреде.

– У досадашњем периоду, члановима менаџмента ЕПЦГ утврђивана jе зарада у фиксном износу. Формирањем нове управљачке структуре дошло jе и до корекциjе зарада у смислу умањења од по 7,36 одсто у односу на досадашње износе зарада, с тим да jе Комисиjа за накнаде доставила предлог одбору директора о висини зарада за лица са посебним дужностима према ЕПЦГ на начин што се иста "веже" за просjечну зараду у друштву, те предложила коефициjенте мjесечних зарада за сва радна мjеста на коjа су распоређена лица са посебним дужностима према друштву – пише у информацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:59