ПКЦГ Лого / - ПКЦГ Лого
28/11/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конференција о економији 2. и 3. децембра у Бечићима

Конференција ће, како додају, бити организована уз стриктно поштовање мјера за сузбијање пандемије ковид-19, па ће јој присуствовати ограничен број учесника у сали, а биће омогућено праћење путем онлине платформи

Привредна комора Црне Горе, у сарадњи са Централноевропском иницијативом, организује 10. јубиларну међународну Конференцију о економији Монтенегро 2021, која ће се одржати 2. и 3. децембра у хотелу Сплендид у Бечићима.

 - Један од најзначајнијих економских догађаја који се организују на простору Западног Балкана, ове године имаће тему „Ресетовање економије након пандемије ковид-19” о којој ће својим излагањима, кроз пет панела, говорити представници влада, пословне и академске заједнице наше земље и региона, те међународних институција од утицаја на економски развој овог подручја. Током одржавања Конференције биће организован и он-лине ЦЕИ пословни форум, са билатералним сусретима привредника ове регије - навели су из Привредне коморе.

Конференција ће, како додају,  бити организована уз стриктно поштовање мјера за сузбијање пандемије ковид-19, па ће јој присуствовати ограничен број учесника у сали, а биће омогућено праћење путем онлине платформи.

У уводном дијелу обратиће се в.д. предсједница Привредне коморе Нина Дракић, предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић и генерални секретар ЦЕИ Роберто Антонионе.

 - Током два дана биће одржано пет панел дискусија. Првог дана скупа говориће се о економским перспективама региона након ЦОВИД-а који је промијенио свијет. Засигурно једна од најактуелнијих тема везаних за опоравак је зелена економија, што је био и повод за организовање панела са називом: Зелена, циркуларна економија – економски опоравак и нова култура живљења и пословања. Као и ранијих Година предвиђен је панел привредника, који ће са нама подијелити искутва везана за одговоре пословне заједнице на кризу - објашњавају из привредне коморе.

Другог дана, гости Привредне коморе ће покушати да дају одговор на тему колико смо (Не)спремни за дигиталну трансформацију.

 - Будући да се у исто вријеме одржава састанак високог нивоа ЦЕИ (ЦЕНТРАЛНЕ ЕВРОПСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ) чланица, гости Конференције биће и његови учесници, који ће пренијети своја виђења о постпандемијској будућности Европе. За он-лине праћење Конференције учесници могу да се пријаве путем ЛИНКА, који је доступан на сајту Привредне коморе, након чега ће у наредним данима добити приступ платформи са описом регистрације и детаљним инструкцијама - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:55