Милатовић / Фото: Лазар Ружић
26/02/2022 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовићев ресор: Не водимо кадровску политику

Не доводимо запослене у неповољан положај, тврде из Министарства економског развоја

Министарство економског развоја, на челу са Јаковом Милатовићем, тврде тврде да су нетачни медијски наводи да воде кадровску политику. 

- Kатегорички одбацујемо теорије завјере и нетачна медијска казивања да је ова провјера рађена како би се било који запослени довео у неповољан положај, као и спин да је руководство Министарства том приликом, које има јавна овлашћења да води кадровску политику у дјелокругу свог ресора, прекршило било који пропис. Министарство економског развоја је у протеклих неколико дана спровело поступак провјере евиденције запослених у овом ресору у циљу утврђивања степена поштовања императивних прописа приликом запошљавања. Том приликом Министарство је у цјелости поступало у оквиру свог мандата који има као представник послодавца ових запослених, Владе Црне Горе, притом поступајући савјесно и уз строго поштовање личности и приватности својих запослених. Министарство ће о резултатима провјере сачинити извјештај, у ком ће се аналитички сумирати резултати провјере, а на основу којег ћемо евентуално упутити одговарајуће иницијативе за даље поступање према надлежним органима- додају из МЕК. 

Истакли су да је спровођење ове провјере била обавезна реакција на недавно утврђене неправилности у раду управо оних лица која су у оквиру Министарства била задужена да обављају правне послове у области запошљавања.

- Оно је било неопходно како би се сачувао интегритет овог ресора. Наравно, за све утврђене пропусте су искључиво одговорни бивши руководиоци органа, који су у претходном периоду свјесно суспендовали меритократију при запошљавању у јавном сектору. Неизбјежан резултат оваквог поступања у претходном периоду је урушавање система образовања и рада, и стварање осјећаја неповјерења грађана према јавним институцијама. На крају, важно је напоменути да је пут до пуне меритократије дуг, али на њему ваља остати истрајан. То је обавеза на нашем европском путу, али и кључ доброг управљања и одрживог економског развоја- закључују из Милатовићевог ресора. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:09