/ - фото: ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ
04/01/2022 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовић: Повећање зарада довешће до одрживијег економског модела

Повећање зарада у ЦГ можда неће довести до индустријске револуције, ал сасвим сигурно хоће до новог економског модела, казао је Милатовић

Повећање зарада у Црној Гори довешће до новог економског модела – који је инклузивнији и одрживији од претходног, поручио је министар економског развоја, Јаков Милатовић.

- Једна од безброј упечатљивих дискусија на Оксфорду је била на часовима економске историје на којима је професор Роберт Ален предавао, између осталог, и о разлозима због којих се индустријска револуција десила баш у Енглеској, а не у некој другој земљи свијета - навео је министар на Твитеру.

Милатовић даље каже да је професор  у својој књизи “The British Industrial Revolution in Global Perspective”, утврдио да су разлози за то били управо економски, а не културолошки, институционални или неки други.

- Наиме, однос високих плата и ниских цијена енергената, присутан тада само у Енглеској довео је до примјене технолошких иновација – и на крају резултирао изумом парне машине. Повећање зарада у ЦГ можда неће довести до индустријске револуције, ал сасвим сигурно хоће до новог економског модела – који је инклузивнији и одрживији од претходног - закључује Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:43