Јаков Милатовић
03/08/2021 u 16:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Радује ме буђење АСК из зимског сна

Тачно је да нисам пријавио “женино” ауто Ренаулт Клио, али само зато што у тренутку именовања више није било наше, навео је он

Министар економског развоја Јаков Милатовић објавио је  на Твитеру да га радује буђење институција у ЦГ, укључујући и Агенцију за спречавање корупције, из дугогодишњег зимског сна. Али како додаје, ко ради тај и гријеши.

-Наиме, тачно је да нисам пријавио “женино” ауто Ренаулт Клио (2012), али само зато што у тренутку именовања више није било наше - јер смо га у прошлој години и формално уступили мојој мајци (о чему говори и приложено решење Пореске управе). Тако да остаје да сам крив због непријављивања 247 акција у предузећу Монтенегро Еxпресс које сам купио када сам био студент, а које су по последњој котацији имали цијену од 0.2е по акцији што значи да је вриједност моје непријављене имовине била пуних 49е!!!"-навео је Милатовић.

Међутим, како је додао, већ дужи низ година ове акције се и не котирају на берзи.

-Тако да је и питање бих ли за моје студентско улагање могао данас добити и тих 49е, па није ни чудо што сам протеком година на исте заборавио. Жао ми је због насталог пропуста у вези непријављивања акција процијењене вриједности од 1е до 49е! који сам уредно исправио у следећем извјештавању према АСК. Сигуран сам да је АСК посвећен детаљној анализи имовине свих функционера (и претходних и садашњих), у својој кључној улози у борби против корупције на високом нивоу-навео је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:03