Милатовић / фото: Портал Дан
26/02/2022 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић спровео анализу процеса запошљавања у министарству

Спровођење ове провјере је била обавезна реакција на недавно утврђене неправилности у раду управо оних особа које су у оквиру министарства биле задужене да обављају правне послове у области запошљавања, наводи се у саопштењу

Министарство економског развоја је у протеклих неколико дана спровело поступак провјере евиденције запослених у том ресору, у циљу утврђивања степена поштовања императивних прописа приликом запошљавања.

- Том приликом, министарство је у цјелости поступало у оквиру свог мандата који има као представник послодавца ових запослених, Владе Црне Горе, притом поступајући савјесно и уз строго поштовање личности и приватности својих запослених - наводи се у саопштењу.

Министарство ће, како су казали његови представници, о резултатима провјере сачинити извјештај, у којем ће се аналитички сумирати резултати провјере, а на основу којег ће евентуално упутити одговарајуће иницијативе за даље поступање према надлежним органима.

- Категорички одбацујемо теорије завјере и нетачна медијска казивања да је ова провјера рађена како би се било који запослени довео у неповољан положај, као и спин да је руководство министарства том приликом, које има јавна овлашћења да води кадровску политику у дјелокругу свог ресора, прекршило било који пропис - додаје се у саопштењу.

Спровођење ове провјере, како су објаснили, је била обавезна реакција на недавно утврђене неправилности у раду управо оних особа које су у оквиру министарства биле задужене да обављају правне послове у области запошљавања, и оно је било неопходно како би се сачувао интегритет ресора.

- Наравно, за све утврђене пропусте су искључиво одговорни бивши руководиоци органа, који су у претходном периоду свјесно суспендовали меритократију при запошљавању у јавном сектору.

Неизбјежан резултат оваквог поступања у претходном периоду је урушавање система образовања и рада, и стварање осјећаја неповјерења грађана према јавним институцијама - додаје се у саопштењу.

Из Министарства су казали да је важно напоменути да је пут до пуне меритократије дуг, али на њему ваља остати истрајан.

- То је обавеза на нашем европском путу, али и кључ доброг управљања и одрживог економског развоја - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:10