Јаков Милатовић / - фото: ПРИНТСКРИН
26/09/2021 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милатовић у Дубаиjу: Павиљон спреман у рекордном року, представљамо Црну Гору како доликуjе

Захваљуjући огромноj преданости, знању и идеjама успjели смо да дух Црне Горе пренесемо у град будућности , како jош и називаjу простор на коjем се одржава Еxпо 2020, додао је он

Министар економског развоjа Jаков Милатовић борави у Дубаиjу како би се увjерио да jе све спремно за jедну од наjзначаjниjих међународних промоциjа Црне Горе, а у оквиру Еxпо 2020 Дубаи. Извођачи радова Simmetrico Networks званично су министру предали Павиљон на руковођење.

Наш Павиљон jе спреман за jедан од наjзначаjниjих догађаjа за међународну промоциjу туристичких и инвестиционих потенциjала, али и наjбољих пракси из свих области.

– Министарство економског развоjа jе у маjу преузело координациjу учешћем Црне Горе на глобалном догађаjу Еxпо 2020 и за само пет мjесеци направили смо изванредан посао. Упркос свим изазовима попут измjена коjе се тичу проjектне документациjе, смањења површине Павиљона и свих других пратећих активности, успjели смо да припремимо све  оно што ће нас представљати посjетиоцима из циjелог свиjета. Иза нас jе наjтежи дио посла, али нас чека 182 дана рада и задовољства у представљању наше земље онако како jоj то доликуjе – рекао jе Милатовић и додао да jе поносан на циjели тим коjи ради на проjекту и пренио нам своj свеукупан утисак:

– Захваљуjући огромноj преданости, знању и идеjама успjели смо да дух Црне Горе пренесемо у град будућности , како jош и називаjу простор на коjем се одржава Еxпо 2020 – додао је он.

Милатовић се на маргинама посjете сусрео са државном министарком Уjедињених Арапских Емирата за међународну сарадњу и генералном директорицом Еxпо 2020 Дубаи, г-ђом Рим Ал Хашими коjоj се захвалио на сарадњи током припрема учешћа Црне Горе.

Званичном обиласку Павиљона присуствовала jе Jелена Jанковић – Костић, замjеница главног комесара Павиљона Црне Горе на Еxпо 2020 коjа jе руководила тимом током претходних пет мjесеци.

– Велико ми jе задовољство што смо успjели да оживимо све оно што смо замислили и окупимо сjаjан тим људи коjи ће бити домаћини у оквиру Павиљона. Невjероватно искуство, али И част, jе бити дио оваквог глобалног догађаjа, гдjе се све земље уз олимпиjски дух труде да представе и даjу наjбоље од себе – казала је она.

Директорица Павиљона Милена Пеjовић – Ераковић и њен тим већ неко вриjеме бораве у Дубаиjу како би испратили завршне припреме и провjере пред отварање Изложбе.

– Можда наш Павиљон не заузима наjвећи простор, али уз наjбољи тим успjели смо да дочарамо Црну Гору, њене природне љепоте и инвестиционе потенциjале и то jе и суштина учешћа. Морам да се захвалим циjелом тиму, с обзиром да смо само за неколико мjесеци, од када jе МЕР преузео координациjу на проjекту, успjели да завршимо Павиљон на вриjеме, а да квалитет не изостане – истакла jе Пеjовић – Ераковић.

Током боравка у Дубаиjу Милатовић сусрео се са извршним директором за међународне учеснике, Омаром Шехадехом, са коjим jе разговарао о свим досадашњим активностима, а коjе се тичу учешћа Црне Горе.  Шехадех jе похвалио успjешну туристичку сезону у нашоj земљи, а како каже И сам jе планирао да своj одмор проведе у Црноj Гори.

Подсjећамо, током сложеног процеса селекциjе коjи jе организован кроз Jавни позив, одабрани су информатори коjи ће бити домаћини свим посjетиоцима Павиљона.

Званично отварање изложбе наjављено jе за 30. септембар, док ће земље учеснице већ сjутрадан отворити павиљоне како би привукли пажњу што више посjетилаца и на таj начин представили наjбоље праксе из своjих земаља.

Значаj учешћа на оваквом догађаjу jе неоспоран, а као резултат представљања очекуjе се боље повезивање Црне Горе са земљама Блиског истока, повећан броj туриста, али и комуникациjа са инвеститорима коjи су спремни да улажу у нашу земљу, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:33