Милатовић / -SKUPSTINE.ME
01/12/2021 u 08:38 h
Draško Milačić, Vladimir OtaševićDraško Milačić, Vladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Милатовић најавио: Законом ће исправити неправду према радницима

Све нагоминалне неправде и акумулиране губитке ова влада за годину није могла да ријеши, казао је Милатовић

Влада би на сjедници у четвртак требало да утврди предлог Закона о финансиjскоj подршци за бивше запослене из сектора рударске и металске индустриjе, коjи jе само први корак ка рjешавању њихових проблема, наjавио jе министар економског развоjа Jаков Милатовић. Он је јуче у Скупштини казао да је то само први корак и да тиме није исправљена сва неправда у Црној Гори, које има пуно.

– Изради тог акта претходило jе прикупљање свих потребних података у погледу броjа и категориjе бивших радника. Jа сам данас срећан што могу да покажем да ће оваj нацрт закона бити усвоjен на Влади у четвртак и након тога прослиjеђен Скупштини – казао је Милатовић одговарајући на посланичко питање Зденке Поповић (ДЦГ). Она је питала на који начин министарство намјерава да исправи неправду према бившим запосленим у предузећима у којима је уведен стечај, а којима су грубо повријеђена њихова имовинска права због злоупотреба од пословних структура, односно послодаваца.

Милатовић jе наброjао велики број предузећа која су угашена током последњих 30 година и поручио да све нагомилане неправде и акумулиране губитке ова влада за годину ниjе могла да риjеши.

– Влада, од првог дана мандата, посвећено ради на превазилажењу великих проблема са којима се суочила привреда и грађани услед погубне тридеценијске политике претходних власти. Свакодневно и веома пажљиво анализирамо и разматрамо све захтjеве коjи пристижу од многих бивших радника о разним неправдама коjе се односе на неисплаћивање зарада и отпремнина, неповезивање радног стажа и многе друге проблеме – изјавио је Милатовић.

Према његовим риjечима, потпуни прекид пословања, банкрот и увођење стечаjног поступка у велики броj предузећа последице су транзиционог периода, коjи jе посебно био видан у сектору рударске и металске индустриjе.

– Наjвећи губитници из тог процеса били су радници коjи су остаjали без посла и без могућности даљег пословног ангажовања, при чему им jе често вриjедност приjевремених пензиjа значаjно мања од оне коjу би остварили да ниjе било прекида радног односа – саопштио jе Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:48