/ Александар Стијовић 
12/10/2021 u 13:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство ће помоћи сточаре са додатна три цента по литру млијека

Стијовић је навео да је састанак био конструктиван, али да је закључак да је ситуација на тржишту, посебно сточне хране, лоша

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде до краја године помоћи ће сточаре са додатна три цента по литру млијека. То је данас саопштено  након састанка министра Александра Стијовића са представницима Уније сточара Црне Горе. Сточари су тражили додатних десет центи по литру, тако да ова одлука можда и није одговарајућа за њих.

Секретар Удружења пољопривредника Даниловграда и представник Уније сточара, Владо Лакић, казао је да су постигли конструктиван договор да Министарство помогне са додатна три цента до нове године.

- Оно што би реално било је да иде повећање до неких десет центи, јер је толико поскупила сточна храна. Ми грла не можемо хранити скупом сточном храном, а производити јефтино млијеко- рекао је Лакић.

Истакао је да сточари ових дана очекују хитан састанак и са представницима откупљивача млијека.

- Треба да се усагласимо са свим члановима, пренесемо данашње ставове министра и његових сарадника и према томе да се одредимо у будућем периоду- казао је Лакић.

Стијовић је навео да је састанак био конструктиван, али да је закључак да је ситуација на тржишту, посебно сточне хране, веома лоша, зато што је Црна Гора увозник и што не произвиоди довољно хране.

- Њихова ситуација је тотално незавидна у овом тренутку. Пошто се претходне мјере које смо креирали сада завршавају, потребно је да креирамо нове, како би помогли овим људима да остану у свом послу и наставе пословне активности- рекао је Стијовић.

Навео је да Министарство разумије стање у којем се налазе.

Поручио је да ће се организовати и састанци са прерађивачима и откупљивачима млијека и додао да очекује да откупљивачи имају разумјевања и да подигну откупну цијену, чиме би додатно помогли сточаре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:56