Photo by Ibrahim Boran on Unsplash
26/07/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Министарство додјељује 3,4 хиљаде студентских кредита

Пријаве се подносе од 1. септембра до 18. октобра. Кредите ће добити 900 студената прве године основних студија и 2.050 студената старијих година студија

Министарство просвјете додијелиће 3,4 хиљаде кредита студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања, јавља агенција МИНА.

Пријаве се подносе од 1. септембра до 18. октобра. Кредите ће добити 900 студената прве године основних студија и 2.050 студената старијих година студија.

-Црногорским држављанима који студирају на установама високог образовања ван државе, биће додијељено 100 кредита студентима прве године основних и 350 кредита студентима старијих студијских година- наводи се у конкурсу.

Право да конкуришу за студентски кредит имају студенти основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања који су први пут уписали семестар одговарајуће године студија и нијесу мијењали студијски програм.

Из Министарства су казали да предност имају студенти који имају бољи успјех у претходној години школовања, односно већи индекс успјеха у претходној години студија.

-Под једнаким условима, предност при додјели студентског кредита имају студенти чији родитељи, односно старатељи остварују право на материјално обезбјеђење по прописима о социјалној заштити- каже се у конкурсу.

Кредити се одобравају за једну студијску годину и исплаћују се у десет рата.

Висина кредита, како се наводи, зависи од успјеха у претходној години школовања, односно индекса успјеха и године студија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. septembar 2021 02:49