Министарство капиталних инвестиција / - лого МКИ
26/04/2022 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МКИ покренуо нову кампању под слоганом "Пријави корупцију, нема недодирљивих"

Уколико постоји минимум сумње у коруптивне радње или друге злоупотребе, у било којем дијелу ресора Министарства, Одјељење је дужно да реагује на сузбијању тих појава, наводи се у саопштењу

Министарство капиталних инвестиција покренуло је ове седмице нову кампању под слоганом Пријави корупцију, нема недодирљивих.

- Идеја којом смо се водили има за циљ разбијање свих монопола, спрега и могућих недозвољених утицаја између различитих политичких и менаџерских структура - наводи се у саопштењу Министарства.

Министарство ће свим управама и компанијама над којима обавља надзор, упутити захтјев да на веб сајтовима и огласним таблама истакну позив са е-маил адресом: антикорупција@мки.гов.ме, на који се могу пријавити корупција, али и све остале злоупотребе у компанијама, управама и установама над којима овај Владин ресор обавља надзор.

- Ово је, иначе, трећа кампања Одјељења за борбу против корупције Министарства у протеклих 15 мјесеци рада. Претходне двије кампање спроведене су под слоганима Пријавите корупцију, непотизам и све злоупотребе у нашем ресору и Ћутање није злато - рекли су из Министарства.

Одјељење је у досадашњем раду тужилачким организацијама у Црној Гори доставило 15 информација о могућем постојању кривичних дјела.

Одјељење за борбу против корупције је дио Министарства капиталних инвестиција у којем се обављају послови који се односе на сузбијање корупције, интегритет и лобирање уз примјену међународних стандарда.

- Уколико постоји минимум сумње у коруптивне радње или друге злоупотребе, у било којем дијелу ресора Министарства, Одјељење је дужно да реагује на сузбијању тих појава - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:07