/ фото илустрација УП
21/04/2022 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обавезе из поглавља Царинска унија у континуитету се спроводе

Из Генералног секретаријата Владе саопштено је да је данас одржана сједница Радне групе за поглавље Царинска унија

Све обавезе из поглавља 29 - Царинска унија, у континуитету се испуњавају како би се постигла пуна компатибилност са царинским системом Европске уније (ЕУ), казала је шефица Радне групе за то поглавље, Маја Вучинић.

Из Генералног секретаријата Владе саопштено је да је данас одржана сједница Радне групе за поглавље Царинска унија. Вучинић је указала на важност континуираног рада на јачању административних капацитета у надлежним институцијама.

Из Генералног секретаријата Владе рекли су да су чланови Радне групе разматрали статус обавеза које произилазе из Програма приступања Црне Горе ЕУ и оцијенили да ће активности које се тренутно спроводе створити услове за примјену стандарда Уније у области царина.

- У том контексту је изнијето очекивање да ће ускоро бити донијет Царински закон, као и пратећи подзаконски акти, чиме ће се остварити напредак у испуњавању обавеза из европске агенде- каже се у саопштењу.

Из Генералног секретаријата Владе казали су да је Радна група усвојила Мапу пута за испуњење завршних мјерила у том поглављу.

- Уз оцјену да се у континуитету реализују обавезе из Акционог плана за испуњавање кључних препорука из посљедњег Извјештаја Европске комисије о Црној Гори- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:51