Nikšić Pljevlja / - FOTO: VLADA
21/03/2024 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odobreno preko šest miliona eura za projekte u Nikšiću i Pljevljima

Vlada Crne Gore, je na predlog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića, usvojila Informaciju o preraspodjeli dostupnih kreditnih sredstava za finansiranje prioritetnih investicionih projekata u opštinama Nikšić i Pljevlja za unapređenje sistema za odvođenje otpadnih voda.

Sredstva su obezbijeđena kroz Okvirni ugovor,,Vodosnabdijevanje i otpadne vode u Crnoj Gori” (Montenegro Water and Sanitation – SERAPIS 2005-0221) koji je Vlada zaključila sa Evropskom investicionom bankom (ElB).

- Na zahtjev Opština Nikšić i Pljevlja, opredijeljena sredstava će biti raspoređena za projekte unapređenja sistema za odvođenje otpadnih voda, za Opštinu Nikšić u iznosu od 3.000.000 eura i Opštinu Pljevlja u iznosu od 3.055.334 eura - navode iz Ministarstva.

Sredstva će se namjenski utrošiti za projekat “Izgradnja II faze kanalizacione mreže u opštini Nikšić“ 3.000.000 eura i projekat „Izgradnja II faze kanalizacione mreže u opštini Pljevlja“. 3.055.334 eura.

- Implementacijom navedenih projekata će se unaprijediti sistem odvođenja otpadnih voda, a time će se poboljšati rad postojećih sistema za prečišćavanje otpadnih voda u navedenim opštinama - ističe se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:03