Са састанка / - фото: ЦЕФМ
26/04/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан Споразум о сарадњи између Њемачког пословног клуба у ЦГ и Удружења француско-црногорских предузећа

Ове двије земље представљају стубове Европске уније, па Црна Гора овим партнерством напредује на свом европском путу, наводи се у саопштењу

Данас је у Подгорици потписан Споразум о сарадњи између Њемачког пословног клуба у Црној Гори и Удружења француско-црногорских предузећа.

- Стране потписнице ће размјењивати искуства у погледу сарадње, а у смислу стварања одговарајућег системског амбијента за несметано пословање својих чланица, навели су потписници споразума - наводи се у саопштењу.

Овим Споразумом стране, како се даље наводи, су се усагласиле да ће афирмисати сарадњу између својих чланова, сарађивати у области промоције привредног партнерства и радити на реализацији пројеката од заједничког интереса.

- Црна Гора као земља са европском перспективом има одличне предуслове за инвестирање и веће присуство привредника из Њемачке и Француске, а овај споразум је прави подстицај на конкретне економске кораке. Ове двије земље представљају стубове Европске уније, па Црна Гора овим партнерством напредује на свом европском путу - истиче се у саопштењу.

Испред Њемачког пословног клуба споразум је потписала предсједница Александра Поповић, а испред Удружења француско-црногорских предузећа предсједник Рајко Ускоковић.

Потписивању споразума су присуствовали Амбасадори Републике Француске и Републике Њемачке у Црној Гори: Кристијан Тимоније и Роберт Вебер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:00