Права Црна Гора / - NIKOLIC B. DRAGAN
05/11/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права Црна Гора: „Европа сад” највећи економски искорак у три деценије

Права Црна Гора је позвала колеге из парламентарне већине да што прије изгласају све законске текстове које подразумијева пројекат „Европа сад”, јер питање економских реформи не смије да чека

Права Црна Гора истакла је да подржава план Европа сад, односно програм реформи за инклузивнији и одрживији модел економског развоја Црне Горе.

– Јуче од стране Владе Црне Горе подржани програм „Европа сад“, којим руководи министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић у сарадњи са Министарством економског развоја на челу са Јаковом Милатовићем, капитални је пројекат нове власти, као и магистрални рецепт за економски и социјални опоравак Црне Горе, па има и имаће пуну подршку Праве Црне Горе. Не смијемо дозволити да грађани испаштају због уско-партијских интереса и управо због грађана важно је да све партије владајуће већине пруже снажну подршку овом програму који има за циљ опоравак Црне Горе од економске кризе и побољшање животног стандарда грађана – поручују из ове партије.

Из ове чланице парламентарне већине наводер да се овим програмом подстиче економски раст, који ће довести до раста животног стандарда грађана Црне Горе.

– Побољшање животног стандарда грађана је приоритет и зато је подршка овим економским реформама од виталног националног значаја. Веома је важно што су реформом постављени прецизно одређени циљеви у корист радника, као што су повећање минималне зараде са 250 на 450 еура и повећање зарада за 17 одсто, које ће довести до пораста просјечне нето зараде на 700 еура. На овај начин се излази у сусрет радницима, којима напокон шаљемо поруку да се њихов рад цијени, а младима се стварају услови да не морају напуштати Црну Гору ради потраге за послом – наводи се у саопштењу.

Из Праве Црне Горе поручују да овај програм подразумијева и смањење пореског оптерећења на зараде са садашњих 39 одсто на 21, што омогућава послодавцима да могу повећати зараде запосленима и производњу.

Тиме се стварају услови за привлачење нових инвестиција и за економски раст. Циљ је, такође, подстаћи одговарајући раст привредне активности, да би се повећање зарада могло остварити без значајног раста инфлације. Питање социјалне правде је је једно од централних програмских питања Праве Црне Горе и због тога ћемо дати пуну подршку и пуни допринос у свим фазама пројекта „Европа сад“, јер је ово једно од највећих еконосмких, па чак и цивилизацијских искорака Црне Горе у протекле три деценије и нешто за шта смо се одувијек борили, а то је: повећање стандарда живота грађана и економски напредак друштва – поручују из ове партије.

Права Црна Гора је позвала колеге из парламентарне већине да што прије изгласају све законске текстове које подразумијева пројекат „Европа сад”, јер питање економских реформи не смије да чека.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:14