Ракочевић / -Фото: Архива
29/08/2021 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Сезона је доказала да је гашење Монтенегро Ерлајнса погрешна одлука

Угрожена је егзистенција висококвалитетног кадра гашењем радних мјеста, изгубили смо тржиште, бренд и позиције, тврди посланик ДПС-а

Туристичка сезона је доказала да је гашење Монтенегро Аирлинеса (МА) погрешна одлука власти, оцијенио је члан Предсједништва и посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Никола Ракочевић.

- Гашење МА ће се показати као веома погрешна одлука тренутне Владе. Угрожена је егзистенција висококвалитетног кадра гашењем радних мјеста, изгубили смо тржиште, вријеме, бренд и позиције, а за све то смо још и потрошили новац - навео је Ракочевић у саопштењу.

Према његовим ријечима, Аир Монтенегро је од 1. јуна до 9. августа реализовао 500 летова и продао 52 хиљаде карата.

Ракочевић је подсјетио да је 2019. године, тадашњи национални авио-превозник, МА, за три љетња мјесеца уписао 2,76 хиљада летова и превезао 271,95 хиљада путника, одлазних и долазних, на сопственим и “цоде-схаре” летовима.

- Познато је да је Тиват - Београд најпрометнија линија. Седмично се реализују 72 лета. Ипак, интересантно је да од овог броја Аир Србија седмично има 54, а То Монтенегро 18 летова на релацији Тиват - Београд. Морао би црногорски авио-превозник боље од тога - закључио је Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:07