са протестног скупа грађана испред болнице / -к.м.
21/01/2022 u 06:54 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СО Хергег Нови данас разматра статус болнице Мељине: Притиснуће Владу да пронађе рјешење

Наш главни циљ је да обезбиједимо функционисање болнице Мељине и извршимо притисак на Владу да се пронађе дугорочно рјешење. Свјесни смо да болница у стању каквом је сада не може да настави да функционише, а ми без болнице не можемо да се зовемо градом, казао је Отовић

Иако је прошле суботе на протестном окупљању грађана Херцег Новог испред болнице Мељине, на којем су исказан јасан став, да болница мора остати граду и поручено да је наредно окупљање у суботу 22. јануара, до њега неће доћи.
Како је у име групе незадовољних грађана Херцег Новог саопштила Зорица Дракулић Видаковић, једна од организаторки протеста, одлучено је да се са протестима настави у периоду након сједнице СО града која је заказана за данас.

– За даље протесте за комплекс Болнице Мељине чекамо ванредну сједницу, тако да још ништа не знамо који би то дан био, али ћемо раније дати обавијест. Што се тиче петиције и даље иде онлајн петиција, скупљено је 4.450 гласова, добро би било да се још скупи. Такође на папиру потписа имамо преко 600 и од пензионера преко 4.000 потписа. Требало би се скупити преко 10.000 потписа да сви виде да је наша прича озбиљна – казала је Дракулић Видаковић.
Зоран Зоја Срдановић, такође један од организатора скупа, појаснио је да до претходно најављеног протестног окупљања, који је требало да се одржи ове суботе, неће доћи јер су закаснили са његовом пријавом Центру безбједности.

– Од протеста се неће одустати. Први скуп је био одличан и сваки наредни биће још бољи – поручио је Срдановић.
Одборници Скупштине општине Херцег Нови разматраће данас, на ванредној сједници актуелну ситуацију и статус Приватне здравствене установе Мељине.

– Упутили смо позив министарствима здравља и финансија и социјаног старања, Фонду здравства, представницима Института др Симо Милошевић, Дома здравља, скупштинској Комисији за праћење приватизација. Неки од њих су потврдили свој долазак – казао је Иван Отовић, предсједник СО Херцег Нови.

Испитати како премијерова кћерка преговара око болнице

Потпуна приватизациjа jавне функциjе од стране одлазећег премиjера Здравка Кривокапића, намjештање послова у разним областима, именовање себи блиских особа, кумова и сродника на функционерска мjеста мораjу бити предмет истрага тужилаштва, коjе позивамо да хитно испита и утврди по ком основу Jелена Шмигић преговара у име државе Црне Горе о будућности Болнице Мељине, казао је члан предсједништва СДП-а Мирко Станић.

– Здравко Кривокапић jе циjелу Владу, али и државу схватио као приватно предузеће, у коjем ће се крупни државни послови завршавати у кругу породице. Последни у низу скандала везан jе за рjешавање проблема у Болници Мељине, за коjе jе, према риjечима власника, премиjер Кривокапић "овластио кћерку Jелену, jер jе експерт у тоj области" – навео је Станић.

Казао је да значаj коjи Болница Мељине има за Херцег Нови, Боку и Црну Гору, као и судбина десетина радника заслужуjу озбиљан и системски приступ државних органа, како би се покушало наћи оптимално рjешење за ту здравствену институциjу, а не породично мешетарење неспособног премиjера.

Владајућа колација, како је истакао, предложиће јединствене закључке.

– Наш главни циљ је да обезбиједимо функционисање болнице Мељине и извршимо притисак на Владу да се пронађе дугорочно рјешење. Сви смо свјесни да болница у стању каквом је сада не може да настави да функционише, а ми без болнице не можемо да се зовемо градом. Очекујем да ће све колеге одборници бити јединствени у ставу да морамо да очувамо болницу и не дозволимо њено затварање – рекао је Отовић.

Предсједник СО Херцег Нови је мишљења да је све оно што су радили општински функционери и одборници у претходном периоду дало неке резултате.

– Мислим да смо подигли ниво савјести о значају овог питања и подстакли оне који одлучују о Херцег Новом, а који се налазе у Влади, да се озбиљније позабаве питањем болнице Мељине. Наставићемо са даљим притисцима, а обавеза Владе је да нађе неко рјешење. Ово није питање политике већ опстанка овога града – казао је Отовић.
Отовић очекује да ће му грађани предати и прикупљене потписе за спас болнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:01