/ - ФОТО: ИВАН ПЕТРОВИЋ
22/04/2022 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сточари најављују обуставу испоруке и блокаду мљекара

Удружење сточара из Даниловграда вјероватно ће иницирати обуставу испоруке млијека и блокаду мљекара, како би постигли договор са прерађивачима око повећања откупне цијене млијека

Удружење сточара из Даниловграда вјероватно ће иницирати обуставу испоруке млијека и блокаду мљекара, како би постигли договор са прерађивачима око повећања откупне цијене млијека, најавио је његов представник Владо Лакић.

- Преговарамо са свим произвођачима да видимо колико је сточара спремно да подржи обуставу испоруке млијека. Овај пут тражимо да се људи потпишу и да чашћу и образом гарантују да кад се договоримо неће одустати од тога- казао је Лакић Побједи и додао да се представници мљекара нијесу у четвртак појавили у Никшићу на састанку са представницима сточара.

Лакић је саопштио да разматрају и блокаду мљекара, како им не би могло бити испоручено ни сирово млијеко из увоза.

- Тражимо да прерађивачи подигну откупну цијену млијека за пет центи и да држава реагује са додатних пет центи- навео је Лакић.

Он је објаснио да добија 60 центи по литру, од чега је откупна цијена 40 центи, субвенција државе 14 центи, а Општине Даниловград шест центи. Подсјетио је и да неке општине не дају субвенције.

- Тражили смо да укупна откупна цијена буде повећана на 70 центи, јер са откупном цијеном од 60 центи ни један фармер нема зараде- тврди Лакић, који је додао да има информације да ће мљекаре повећати цијене 12 до 15 одсто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:42