/ фото ртцг
22/09/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тодоровић: Упослили више од 85 одсто радника МА

Директор ТО Монтенегра каже да су више пута предлагали различите видове сарадње Монтенегро ерлајнсу, када је то било најпотребније, што како додаје, није прихваћено

Из компаније То Монтенегро саопштено је Телевизији Црне Горе да су упослили више од 85 одсто радника Montenegro erlaјnsa. Директор ТО Монтенегра Предраг Тодоровић каже да су више пута предлагали различите видове сарадње Монтенегро ерлајнсу, када је то било најпотребније, што како додаје, није прихваћено. Стечајна управа Монтенегро ерлајнса поново позива Владу да посредује у договору о сарадњи с новом-авио компанијом.

У Монтенегро ерлајнсу који је у стечају, заинтересовани су за сарадњу са новом црногорском авио компанијом То Монтенегро. Тврде да њихово особље има лиценце за тзв. базно одржавање авиона и хангар, чиме би нови авио превозник знатно уштедио.

- Неколико пута смо слали понуду о пословно-техничкој сарадњи ТО Монтенегро. Међутим до сада још нисмо добили одговор- каже за ТВЦГ Миљан Перовић, сарадник стечајног управника.

Из Eir Montenerga поручују да су од оснивања компаније, више пута предлагали различите видове сарадње Монтенегро ерлајнсу, када је то било најпотребније. Нажалост, кажу, то није прихваћено. Сада имају тим лиценцираних инжењера и авио-механичара, а медијске наводе да се авиони одржавају у иностранству, негирају.

- То апсолутно није тачно. Први наш авион је једном био у Братислави гдје су први неки радови одрађени тамо.У том тренутку у Црној Гори није постојала лиценцирана организација која може да одради те радове- наводи Тодоровић.

-Ја не могу да вјерујем да неко тврди да му неће бити потребно и даље. Кварови се дешавају у ваздухопловству.Шта ако им буде требало?- пита Перовић.

Тодоровић каже да се сви радови за редовни саобраћај одвијају у Подгорици, те да их ради њихова техничка служба. Перовић позива Министарство капиталних инвестиција да посредује у договору са новом авио компанијом.

- Позивамо министра Бојанића и државног секретара Радуновића да се укључе у проблематику и организују састанак на обострано задовољство, јер мислимо да је интерес Црне Горе да новац остаје у држави и да буду упошљени наши људи- казао је Перовић, сарадник стечајног управника

У МА, компанији у стечају, тренутно је 36 запослених који се самофинансирају издавањем пословних простора, продајом карата и превозом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:45