Милатовић на сједници  / Фото: Портал Дана
21/06/2021 u 16:38 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Трговци не желе радну недјељу за мале продавнице; Милатовић: Ово што радите је лицемјерно

Расправа чланова Одбора за трговину и ресорног министра

Чланове Одбора за трговину Привредне коморе изненадио је данас долазак на сједницу министра економског развоја Јакова Милатовића, који је казао да су њихови опречни ставови о раду недјељом за мале продавнице лицемјерни и неприхватљиви. 

Подсјетимо, данас је одржана сједница одбора због најаве из Министарства економског развоја да би рад недјељом могао бити дозвољен само трговцима који су регистровани као предузетници и микро предузећа, односно то би, према методологији, биле мале радње са највише девет запослених.

image
Фото: Портал Дана

- Kомплетан тим министарства економског развоја заинтересован је за консултације. А сад вас питам, колико од вас је 2019. године било у овом истом одбору? Јесу ли измјене дошле на предлог овог истог одбора? Увијек се одлука доноси већином, а ваћина је тада одлучила да се уведе нерадна недјеља у трговинама. Дакле, имамо ситуацију да двије године након тога мене исти одбор прозива. Ово је срамно, лицемјерно и неприхватљиво. Шта се промијенило да имате исту одлуку? Промијенила се само влада- казао је министар. 

image
Фото: Портал Дана

Према његовим ријечима, потребан је компромис. 

- Овакву одлуку министар не доноси сам, него има конструкције Владе. Покушавао сам од ничега да направим нешто. Боље је да раде мале продавнице, него сви да не раде- казао је Милатовић. 

Милатовић је након тога казао да поздравља одлуку Властимира Голубовића, који је прије неколико дана поднио оставку на функцију предсједника Привредне коморе. 

- То ће допринијети деполитизацији овог тијела- додао је Милатовић. 

Члан одбора Славољув Шаљперић поручио је министру да ако се има људске воље све се решава за мјесец дана.

- Јесте ли ви дошли овдје код нас као министар микро предузећа или свих нас? Слао сам вам захтјеве небројено пута, одговарали сте ми "Пратите сајт". Не можете тако да причате са нама- поручио је министру Шаљперић. 

Предсједник Одбора удружења трговине Привредне коморе (​ПKЦГ) Јован Лекић Милатовићу је поручио да је јако млад и неинформисан. 

-Овдје сте дошли неприпремљени и са неаргументованим ставовима, па желите да да наступите политички и театрално- казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:03