/ - PHOTO BY LILZIDESIGNS ON UNSPLASH
21/03/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење банака обиљежава “Европску недељу новца”

Ове европске недеље новца у Црној Гори, наше Удружење ставља финансијске вјештине на прво мјесто, као што то чине широм Европе, наводе они

Сва национална удружења банака обиљежавају “Европску недељу новца” , како би послала поруке до милиона младих широм нашег Континента, а у циљу побољшања финансијске писмености .

-На иницијативу Европске банкарске федерације (ЕБФ) из Брисела, овај догађај је постао традиционалан, а основна идеја је да се подигне свијест јавности о користима финансијске едукације у времену у коме се ниска финансијска писменост све више доживљава као проблем и препрека, посебно имајући у виду непрекидно напредовање финансијске технологије која фаворизује дигиталну природу новца.  Нивои знања потребних за коначно постизање финансијског благостања су посебно ниски међу женама, младима, старијим људима, групама са ниским приходима и другим рањивијим деловима друштв-наводе из Удружења банака.

УБЦГ ће као и много пута до сада, посјетити основне и средње школе и одржати неколико предавања о значају новца, штедњи и едукацији младих у овој области. Како је то ЕБФ дефинисала, финансијска писменост лежи у срцу отпорног и инклузивног друштва, али само око половине Европљана има праве вјештине да доноси исправне одлуке о новцу.

-Ове европске недеље новца у Црној Гори, наше Удружење ставља финансијске вјештине на прво мјесто, као што то чине широм Европе. Указаћемо, која врста вјештина је потребна да би сте управљали својим личним финансијама. Такође, указаћемо на везу између финансијских компетенција, сајбер безбиједности и дигиталног новца-поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:06