/ - фото: HTTPS://UBCG.INFO
11/06/2021 u 17:16 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење банака: Сагледати групације којима је потребна помоћ

Удружење банака подсјећа на партнерску улогу коју су банке имале током цијелог периода пандемије

Испред Удружења банака закључено је да, како је саопштио генерални секретар Братислав Пејаковић ипак морају реаговати на предлог истрајавања на мораторијуму, сада сведеног на три мјесеца, али ризици су исти.

- Изненађени смо оваквим изјавама, с обзиром да конструктивне дискусије које су се водиле у парламенту, гдје је закључено да ће се кроз дијалог свих релевантних адреса наћи оптималан оквир за помоћ онима који евентуално нису обухваћени кроз девет пакета мјера које је ЦБЦГ реализовала преко банака. Предлажемо да се сагледају групације којима је потребна помоћ и да у складу са међународним стандардима се циљаним групацијама изађе у сусрет, али не и масовни безусловни мораторијум који по нама ће изазвати више штете него користи за све. Сматрамо да је од предложеног важније разговарати о томе које мјере су предузете, који су ефекти, и шта нам је даље чинити од стране владе и банака на ублажавању негативне ефекте након мораторијума- саопштио је Пејаковић.

Удружење банака подсјећа на партнерску улогу коју су банке имале током цијелог периода пандемије.

- Као важан актер будућег економског опоравка, банке су отворене за активно учешће у аргументованом дијалогу и успостављању оптималног рјешења које је одрживо и које ће дати позитивне ефекте- навео је Пејаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:00