/ - фото: Бојана Ћупић
15/04/2022 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унапређење социјалног дијалога добар темељ за даљи економски развој

Одржана XVI редовна сједница Социјалног савјета

Министар економског развоја Јаков Милатовић, који је предсједавао одржаном сједницом Социјалног савјета, казао је да ова Влада је у центар свог интересовања поставила грађане, подржала социјални дијалог и остварила партнерски однос са запосленим и послодавцима и бројне су активности које су довеле до побољшања животног стандарда на које можемо бити поносни.

Током сједнице оцијењено је да је 2021. година била веома изазовна, али да се упркос свим потешкоћама изазваним пандемијом вируса ковид-19, успио сачувати социјални дијалог што је у коначном резултирало постгнутим циљевима од општег друштвеног значаја.

Данашњој сједници присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић који је информисао чланове Социјалног савјета о стању ланца снабдијевања и резерви хране у Црној Гори у контексту геополитичких дешавања.

- Свједоци смо да се ратна дешавања у Украјини рефлеткују и на Црну Гору. Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства посвећено и интензивно ради како бисмо осигурали тржиште и грађане и умањили последице. Тренутнао, наше залихе су стабилне, трговински ланци изузетно добро снабдјевени свим основним животним намирницама, а имамо и алтернативна рјешења и тржишта, што нам је јако важно и у сусрет љетњој туристичкој сезони- казао је министар Стијовић. 

У складу са Акционим планом за спорвођење Стратегије за унапређење квалитета живиота LGBTQ особа у Црној Гори и рјешавању проблема насиља и узнемиравања у свијету рада, данашњој сједници присустовали су представници НВО сектора, Министарства правде, људских и мањинских права и Агенције са мирно рјешавање радних спорова. 

-У циљу унапређења квалитета, а у контексту стварања амбијанта без дискриминације при запошљавању и злоупотреба из радних односа, желимо да скренемо пазњу ЛГБТQ заједници на механизме заштите које им пружа Агенција за мирно рјешавање радних спорова- казао је министар Милатовић истичући значај ове теме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:32