Вучинић / Фото: Иван Петровић Ипе
15/07/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић се пита: Да ли Игор Лукшић и даље има утицаја у Тошчелику и након промјене власти?

Бившег премијера питам коме је причао бајке прије неколико година у Турској, наводи лидер Радничке партије

Предсједник радничке партије Максим Вучинић питао је јавно бившег црногорског премијера Игора Лукшића који је, како тврди, прије неколико година у Турској дочекан са војним почастима, коме је тадашња власт причала бајке у Турској о судбини Тошчелика. 

Он је поручио амбасдорки Турске Сонгул Озан да је за Никшићане много битније шта значи останак Тошчелика у Црној Гори. 

- Њихов досадашњи начин пословања не служи на част ни локалном предузећу, а камо ли фирми ранга Тосјали холдинга. Поставља се питања на који начин Тошчелик планира да остане у Црној Гори, да ли су уопште компанија из Турске и сама амбасадорка упућени у ситуацију у Тошчелику Никшић?- пита се Вучинић. 

Истакао је да је чудно да менаџмент Тошчелика након мјесеци проведених у детаљном прегледу фабрике није узео у обзир многе ствари које су и тада биле евидентне, док их данас у захтјевима испоставља као проблеме које треба држава да ријеши. 

- Да ли данас има утицаја Луксшић и његова партија на дешавања у Тошчелику Никшић јер је менаџмент Тошчелика почео да испоставља нерелане захтјеве за државном помоћи управо од кад је дошло до промјене власти? На састанку у Жељезари у Никшићу више пута сам поставио питање Еркуту Алкаји шта Тошчелик планира након 4. августа, да ли ће наставити производњу, продати фабрику, или је затворити? Нијесам успио да добијем одговор на постављена питања- тврди Вучинић.

Навео је да му је драго што је дошло до помака ако турски инвеститор остаје у Црној Гори.

- Међутим, оно што остаје као чињеница јесте да је у Жељезари већ три мјесеца производња обустављена, погони су закочени, а раднике брине судбина фабрике. Након обећања амбасадорке једне моћне економије и велике државе очекујемо да ће се дата ријеч одржати. Оно што је забрињавајуће је да ли ће менаџмент из Тошчелик Никшић наставити лошу праксу односа са радницима и  да ли ће коначно уозбиљити производњу?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:48