Maja Vukićević / - FOTO: VLADA CRNE GORE/DJORDJE CMILJANIC
10/08/2024 u 17:36 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević: Svi kandidati za direktora "To Montenegro" će imati isti tretman pri izboru

Konkurs za direktora "To Montenegro" je tek završen i samim tim su netačni navodi da јe doniјeta odluka izboru gospođe Frantov, izјavila јe ministarka saobraćaјa Maјa Vukićević.

Ona јe angažovana u ministarstvu po ugovoru o djelu za vrijeme dok je na čelu ovog organa državne uprave bio ministar Filip Radulović, a kada je u pitanju potencijalni izbor za direktora kompanije, vјeruјem da će odbor direktora imati odgovoran pristup i da će Dragana Frantov imati iste polazne pozicije kao i svi ostali kandidati, kazala je Vukićević.

image

Traži se novi izvršni direktor

- TANGO SIX/IVAN UROšEVIć,

Ovaј odgovor јe usliјedio nakon što smo nezvanično saznali da će Frantov biti izabrana za izvršnog direktora nacionalne avio-kompaniјe, o čemu se u upućenim krugovima uveliko priča.

Da podsјetimo, po statutu kompanije "To Montenegro", član 17, izvršnog direktora bira osnivač, tj. Vlada, gdјe јe ministar saobraćaјa nadležan za predlaganje imenovanja u resoru saobraćaja.

Ne zna da li su postojali određeni aranžmani za vrijeme prethodnog ministra

Svi zaposleni u ministarstvu imaju jasno definisano radno vrijeme, koje važi i za Frantov, saopšteno je iz kabineta ministarke saobraćaja.

To je odgovor na naše pitanje da li u resoru saobraćaja postoji fleksibilno radno vrijeme, koje su u obraćanju našoj redakciji pominjali službenici bivšeg MSP, koji tvrde da Frantov većinu vremena provodi u Srbiji i da se na poslu rijetko pojavljuje, na šta su, navodno, ukazivali i ranijem rukovodstvu.

– Nije mi poznato da li su postojali određeni aranžmani za vrijeme prethodnog ministra. Svakako, svi zaposleni će biti u obavezi da svoje radne zadatke završavaju blagovremeno u skladu sa zakonom propisanim radnim vremenom – naglasila je ministarka saobraćaja.

Kako јe poјašnjeno, Dragana Frantov, izvršilac posla, po osnovu ugovora o djelu, u trajanju od 15.11.2023. godine do 15.11.2024.godine, u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, obavlja poslove analize potencijalnih strateških partnera za razvoj subjekata u vazdušnom saobraćaju i upravlja promjenama koje za cilj imaju unapređenje segmenata vazdušnog saobraćaja.

– Startno јe ugovorena mjesečna naknada u neto iznosu od 1.900 eura. Dana 12.1.2024.godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zaključuje Aneks I Ugovora o djelu sa Draganom Frantov, te se za izvršenje poslova savjetovanja i podrške prilikom međunarodnih aktivnosti za unapređenje avio-dostupnosti Crne Gore, rad na sticanju pravnih i komercijalnih preduslova za obezbјeđenje subvencionisanja avio-linija od strateškog značaja kroz PSO aranžmane, poslove komunikacije sa međunarodnim partnerima u avijaciji, određuje neto zarada u iznosu od 900 eura. Ugovore je potpisao bivši ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović – saopštili su iz kabineta ministarke saobraćaјa.

Izvršnog direktora Tu Montenegra smiјenili zbog minusa od skoro četiri miliona eura

Crnogorska nacionalna avio-kompanija raspisala je 25. juna javni konkurs za izbor i imenovanje izvršnog direktora na mandatni period od četiri godine.

Jedan od uslova je da kandidat ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u nivou tražene kvalifikacije obrazovanja na rukovodećim poslovima iz predmetne ili slične djelatnosti.

Rok za prijavljivanje kandidata istekao je 7. avgusta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:35