/ - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
04/10/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević: Vizija ravnomernog regionalnog razvoja države jedan od prioriteta

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević sa saradnicima posjetila je Opštinu Petnjica i tom prilikom u razgovoru sa predsednikom opštine, Samirom Agovićem, prezentovala planove Ministarstva saobraćaja u dijelu izgradnje i rekonstrukcije državnih puteva na teritoriji Opštine Petnjica.

Na sastanku je bilo riječi o putnom pravcu Petnjica-Bioča, koji povezuje Petnjicu sa Bijelim Poljem i postojeći put preko Berana sa 54km skraćuje na 33 km. S obzirom na značaj ovog puta za građane Petnjice i razvoj ovog kraja, Uprava za saobraćaj će, tokom ovog mjeseca raspisati javni poziv za izbor izvođača radova, kako bi radovi na rekonstrukciji puta otpočeli početkom naredne godine.

Takođe, ministarka je upoznala predsjednika opštine da je projekat sanacije  klizišta Podvale, na putu Berane-Petnjica u fazi izbora izvođača radova, te se očekuje da i radovi na ovom projektu započnu početkom naredne godine.

- Vizija ravnomernog regionalnog razvoja države jedan je od prioriteta ovde Vlade i Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu, u saradnji sa Upravom za saobraćaj intenziviti aktivnosti na prižanju podrške u predstojećem radu na otvorenim i planiranim projektima Opštine Petnjica‘- saopštila je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

U drugom dijelu razgovora je bilo govora o mehanizmima pojačanog investicionog održavanja putnih pravaca u ovom dijelu sjevera, te o statusu projekta sanacije klizišta,,Podvade" na regionalnom putu Berane-Petnjica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 14:42